top of page

Interieur Talk: 5 vragen aan trendforecaster Jan Agelink

Trendforecaster en trendwatcher Jan Agelink is een regelmatige gast in De Interieur Club Podcast. Hij gaf in onze podcast een inspirerend voorproefje op zijn trendpresentaties. Deze podcasts zijn terug te luisteren op alle bekende podcastkanalen. Ook is Jan één van de vakjuryleden van De Interieur Club Awards in december!


Eind november staat er weer een live trendpresentatie in Amsterdam gepland. In aanloop naar dit trendevent hebben wij Jan vijf vragen gesteld!

Trendforecaster en trendwatcher Jan Agelink

1. Met welk interieuritem in jouw huis ben jij heel blij?

Dat is een prachtige ronde spiegel van Thomas Eurlings. Bij elke lichtinval ziet de spiegel er weer anders uit terwijl de functie ervan (zien of mijn haar goed zit voor ik de deur uitga 😉) altijd werkt.


2. Gaat er in de toekomst veel veranderen in de interieurwereld?

Zoals we al een tijdje zien gaat het metaverse een gigantische invloed hebben op de interieurwereld. Dat gebeurd nu al, maar nog niet op een massale schaal en de eindconsument merkt er - als de interesse er niet ligt - nog niet veel van. Maar deze digitale wereld gaat een groot deel uitmaken van onze leefomgeving, en ook in de interieurwereld kunnen we daar niet meer om heen.


De invloed van metaverse op de interieurwereld volgens Jan Agelink

3. Wat moet ik als interieurprofessional met trends?

Trends geven je de mogelijkheid om een interieur te maken dat tijdloos is. Dat klinkt wellicht wat tegenstrijdig - we hebben het immers over trends - maar het gaat bij Buro Jantrendman altijd om de langere termijn. Het helpt je om als interieurprofessional niet direct te vallen voor de laatste trends in materialen en kleuren, maar vooral om na te denken over de functies van de ruimtes waar je mee werkt. Welk doel dienen deze? Welk doel gaan ze in de toekomst dienen? En hoe kan je daar qua sfeer, kleur, vorm en materiaal op aansluiten. Het draagt bij aan een verduurzaming van je ontwerpen.


4. Hoe ziet het werk van een trendforecaster er uit?

Vooral heel veel om je heen kijken. Ervoor blijven zorgen dat je bubbel niet te klein wordt en altijd op zoek gaan naar nieuwe dingen om te doen. Ook die zaken die net buiten je comfort zone liggen of een tentoonstelling waar je misschien zelf niet zo snel heen zou gaan. Vervolgens is het zaak om al deze dingen op een juiste manier te categoriseren. Waar zien we overeenkomsten? Of een oorzaak-gevolg reactie? Voor onze algemene trendpresentaties - de komende is op maandag 28 november in Amsterdam - maken we hier een prachtig visueel verhaal van dat onze klanten inspireert in hun eigen werk. Voor onze klanten voor wie wij custom trendrapporten schrijven doen we eigenlijk hetzelfde, maar kijken we wel vanuit het DNA van het merk waar we voor werken. De blik die zij op de wereld hebben en willen laten zien aan hun klanten. Dat wordt dan altijd een persoonlijk en zeer toegespitst trendverhaal.

Trendpresentatie op 28 november 2022 van Jan Agelink

Onze kracht als Buro Jantrendman ligt vooral in het vormgeven van de conceptuele trends. Dus niet zozeer de dingen die je nu of binnenkort direct zelf tegenkomt, maar meer de sfeer weergeven waarin nieuwe dingen vormgegeven gaan worden. Onze klanten gebruiken die sfeer en dat gevoel om het toe te passen op hun eigen merk en hun eigen creativiteit erop los te laten.

5. Wat moet ik mij voorstellen bij een trendpresentatie?

Het is een zalige, visueel zeer aantrekkelijke reis vol met inspiratie. De beelden vertellen het verhaal van wat er speelt in de wereld en wat er komen gaat. Het is een korte ontsnapping uit de dagelijkse sleur en leert je op een andere manier kijken naar de wereld om je heen. Bomvol ideeën en inspiratie vertrek je vervolgens weer. Daarnaast zijn onze live events altijd een bijzonder gezellige plek om je netwerk uit te breiden en contacten te leggen met andere in het vak.


LIVE Event: Consument & Design Trends 2024

Datum | Maandag 28 november 2022 Tijd | 9.30 - 12.30 uur Locatie | FC Hyena, Amsterdam


We trappen het nieuwe seizoen af met een grote LIVE presentatie vol consumenten en design trends. Hierin vertalen we maatschappelijke ontwikkelingen en het daaruit volgende consumentengedrag naar 5 inspirerende thema’s met mode, footwear, interieur, design & retail informatie. En natuurlijk is er ook aandacht voor materiaalinnovatie, nieuwe silhouetten, vormen en kleurkaarten. Ticketprijs: 149 EURO Inclusief digitale handout (met pantone tcx colors)

Tickets voor Consument & Design Trends 2024 met Jan Agelink

Wil jij een podcast luisteren met trendforecaster Jan Agelink?

Trendforecaster en trendwatcher Jan Agelink is regelmatig te gast in De Interieur Club Podcast. Je kan de podcasts terugluisteren op de bekende podcastkanalen of op deze website:


Commentaires


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page