top of page

De 7 hoogtepunten van Milaan Design week 2024!

Milaan Design Week 2024 zette vorige week de hele stad weer op zijn kop! Het leek drukker dan ooit en er werden nog meer evenementen in de stad georganiseerd. In dit artikel zetten wij de hoogtepunten van Milaan Design Week 2024 voor jou op een rij en hebben wij de data van Milaan Design Week 2025!


De beurslocatie Salone del Mobile zag het aantal bezoekers met 17% toenemen. Uiteindelijk kwamen er een recordaantal van 361.417 bezoekers over de vloer. Jaarlijks bezoeken meer dan 500.000 interieurprofessionals de stad voor Milaan Design Week! Naast de gigantische beurs bruist de hele stad van design. Paleizen en villa's worden afgehuurd door interieurbedrijven en omgetoverd voor geweldige lanceringen en exposities.


Gertrude en Mark Timo reisden af naar Italië op zoek naar de mooiste locaties en ontwerpen en natuurlijk voor het lekkere eten. Daarnaast organiseerde De Interieur Club wederom de jaarlijkse uitverkochte netwerkborrel voor de Nederlandse interieurbranche in Palazzo dei Giureconsulti in samenwerking met Nicole Uniquole. Ook dit jaar weer een groot succes!


De 7 hoogtepunten van Milaan Design Week 2024!


1. Alcova


Alcova was dit jaar wederom een must-go-to locatie tijdens Milaan Design Week. Dit jaar op twee nieuwe en verrassende locaties! Alcova had deze keer twee prachtige villa’s buiten de stad afgehuurd. Je moest wel moeite doen om er te komen aangezien het een uur reizen was met de trein. Ook geduld was nodig, hoe later in de week hoe langer de rijen om naar binnen te komen (tot zo'n 3 uur).


Zonder alle ontwerpers die er stonden waren de villa's al de moeite waard om te bezoeken. De details in de vloeren, trappen, muren en plafonds waren om te smullen! Ook de iconische trap in Villa Bagatti was al een kunstwerk op zichzelf!


Iedere jaar verrast Alcova en je ontdekt dus ook weer nieuwe designers. Het bureau links is van design studio Supaform. Een prachtig statement in het mid-century interieur.


2. Sabine Marcelis X Alula


De Nederlandse ontwerpster Sabine Marcelis was goed zichtbaar in Milaan. Dit jaar met een samenwerking met de Nederlandse architectuurstudio Cloud. In een bibliotheek in de wijk Brera hadden ze een lounge gecreëerd die het design en de cultuur van AlUla, Saoedi-Arabië, promoot.


Sabine Marcelis en haar levenspartner Paul Cournet, die architectuurstudio Cloud runt, leken wel een AI gegenereerde afbeelding ontworpen te hebben, maar deze locatie was echt! De vormgeving van de ingang zuigt je als het waren al naar binnen. Sabine Marcelis weet ons altijd weer te verassen met haar out of the box ontwerpen. De gigantische lamp veranderde regelmatig van kleur waardoor de hele ruimte volledig werd omgetoverd naar een ander kleurpallet.


3. Rossana Orlandi


De gallery van Rossana Orlandi blijft ieder jaar een must-go-to locatie wanneer je in Milaan bent. Ondanks dat er ontwerpen zijn die er vorig jaar ook waren spot je ook weer de nieuwste design items en wat zijn ze mooi!

De items van Draga en Aurel zijn net als vorig jaar absoluut favoriet, maar ook de 'gelukskast' van de Nederlandse ontwerper Diederik Schneemann. Deze lijkt van veraf een leuk patroon te hebben, maar als je dichterbij komt zijn het dobbelstenen. Alleen zessen, want als je zes gooit tijdens een spel dan ervaar je een geluksmoment en ben je dichterbij om te winnen. Zo kwam Diederik op het idee om meubels met dobbelstenen te creëren. Rossana Orlandi was zeker weer een hoogtepunt in 2024!


4. Moooi - A Life ExtraordinaryAls je aan moooi denkt, dan denk je waarschijnlijk aan kleur, prints en bold statements. Het was dan ook een grote verassing om de locatie van Moooi binnen te lopen en te belanden in een oase van rust. De hele ruimte in ton-sur-ton een verfrissende keuze waardoor juist de licht en geluidsshow nog beter tot zijn recht kwam. Op donderdag deelde Marcel Wanders zijn ideeën achter de presentatie van dit jaar en hoe dit is ontstaan. De wens om echt alle zintuigen te prikkelen was een succes. Uiteraard is alles tot in de puntjes geregeld. Zelfs de LG robot stofzuiger had de print van het tapijt zodat hij minder opviel.


5. ELLE DECOR ITALIA - Material Home

ELLE Decor Italia was dit jaar weer terug in Villa Bovara met het thema "Material Home". Het ontwerp van dit materialenhuis is een samenwerking tussen de drie designers: Studio Elisa Ossimo, Rossi Bianchi Lighting Design en Studio Antonio.


Het huis bestond uit zeven verschillende kamers, elk met variaties op het thema. Het voelde net alsof je het magazine ELLE Decor Italia binnenwandelde. Het was fantastisch hoe de verschillende kleuren en materialen waren toegepast! Naast de mooie materialen vond je er ook nieuwe design stukken van o.a. Sabine Marcelis.


6. KohlerAl wandelend door Milaan liepen wij langs Palazzo del Senato waar de oranje buizen onze aandacht trokken. De architectuur van het prachtige palazzo in combinatie met deze knal oranje moderne installatie was absoluut een verschijning. Gemaakt door Kohler in samenwerking met kunstenaar en ontwerper Samuel Ross. Het ontwerp is geïnspireerd door hoe de kracht van de natuur materiaal en structuur vorm geeft.


7. Masterly - The dutch in Milano


Al 8 jaar zorgt curator Nicole Uniquole voor een hoogtepunt in Milaan. Nieuw dit jaar was de samenwerking met Catawiki, het online veilinghuis waar een aantal items van werden gepresenteerd. Nieuwe design stukken, maar ook klassiekers zoals de Wassily chair.


Een van de opvallende presentaties was van Aectual en Philips MyCreation by Signify. Deze bar viel ook op bij de jury van de Masterly Milano Award 2024 en tijdens onze netwerkborrel in het palazzo werd hen dan ook deze award toegekend. Je leest hierover alles in dit artikel.


Daarnaast waren we onder de indruk van de nieuwe designs zoals de lampen van Lucas Zito, de Various bench van Mae Engelgeer in samenwerking met Item Amsterdam en de Wall panels van Bert Timmermans voor Royal Delft. Elk jaar is het weer een feestje om vanaf de Duomo hier naar binnen te lopen en nieuw Nederlands design te ontdekken!


Er waren nog veel meer mooie presentaties en elk jaar heb je weer FOMO omdat je het allemaal wilt zien. Gelukkig is alles online nog terug te kijken en we zien nu al uit naar Milaan Design week 2025. Salone del Mobile 2025 zal zijn van 8 tot 13 April 2025. Zet hem in je agenda en regel op tijd je hotel!


Heb je al geluisterd naar de nieuwste podcast? Eva van de Ven host voor De Interieur Club Podcast een driedelige serie: Wat weet jij van interieur? In de eerste aflevering is Roos Reedijk te gast over het thema kleur!Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page