top of page

De eerste 5 tips voor Milaan Design Week 2024!

Ben jij je planning al rond aan het maken voor Milaan Design Week 2024? Komende weken maken veel bedrijven bekend wat zij precies gaan doen en wij hebben alvast de eerste tips vers van de pers voor jou!*


De Salone del Mobile - Milaan Design Week trekt jaarlijks zo'n 500.000 zakelijke en professionele bezoekers uit de hele wereld. De beurs richt zich vooral op interieur. In de designdistricten van Milaan zijn tegelijkertijd honderden exposities, borrels, lanceringen en evenementen op een breder gebied van design te bewonderen.


Het is belangrijk je goed voor te bereiden. Er is zoveel te doen waardoor je echt keuzes moet gaan maken waar je wel heen zou willen en waar niet. Daarom hebben wij alvast 5 tips voor jou op een rijtje gezet. Ga je naar de beurs zelf check dan hier alle informatie in de het beursgebouw Fiera Milano Rho. Wil je weten wat er in de stad te doen is check dan de website van Fuorisalone.


*Let op voor veel evenementen moet je je op tijd aanmelden!


De 5 tips voor Milaan Design Week 2024


1. MOOOI


Dit jaar brengt MOOOI de tentoonstelling de ‘Living Room’ – niet alleen een fysieke ruimte, maar een dynamisch concept dat leven in design brengt. We herdefiniëren licht als een levende, ademende entiteit die ons verhaal stuurt. Ontdek hoe licht ons verhaal vormgeeft.


The Living Room biedt een mix van elementen die ons dagelijks leven verbeteren. Ontdek daarin nieuwe ontwerpen van Cristián Mohaded en BXCSY, samen met tapijt- en wandbekledingcollecties, en meer!


Waar: Salone dei Tessuti, Via San Gregorio 29, Milaan

Wanneer: 16 - 21 april


2. Cosentino


Dé Dutch Designers Lunchbreak at Salone! Tijdens de lunch kun je de Earthic Lab experience ontdekken. Tijdens Salone del Mobile slaat Cosentino de handen ineen met de wereldberoemde ontwerpers FormaFantasma en presenteert het een prikkelende installatie met een nieuwe kijk op materialen. Deze samenwerking heeft als doel om bewustzijn te creëren over het belang van design dat verder gaat dan alleen esthetiek en prioriteit geeft aan ethische productieprocessen. Ontmoet en breid je netwerk uit en geniet van special bites, geïnspireerd op de installatie!


Waar: Teatro Gerolamo, Piazza Cesare Beccaria 8, Milaan

Wanneer: Donderdag 18 april 12.30 - 14:00 uur


3. Masterly - The Dutch in Milano


Het imposante Palazzo dei Giureconsulti vlak naast de Duomo fungeert van 16 tot en met 21 april weer als decor voor de collecties van meer dan honderd Nederlandse ontwerpers en interieurbedrijven. Nicole Uniquole, initiatiefnemer en curator van dit evenement tijdens Milaan Design Week, is gemotiveerd om er weer een ​​zeer gedenkwaardige editie van te maken!


Het paleis is, net als vorig jaar, de locatie voor hét netwerkevent op woensdag 17 april voor de Nederlandse interieurbranche. Ook dit jaar hebben wij weer een exclusieve samenwerking met curator Nicole Uniquole in Palazzo dei Giureconsulti, bekend als het Palazzo met de toren in het centrum naast de Duomo. Tijdens onze netwerkborrel reiken wij de Masterly Milano Award 2024 uit! Inmiddels zijn al meer dan 80% van de kaarten verkocht dus meld je nog snel aan!


Waar: Palazzo dei Giureconsulti (naast de Duomo)

Wanneer: Woensdag 17 april 17:00 - 20:00 uur


Foto's van De Interieur Club Netwerkborrel X Masterly Milano 2023

Fotocredits: Ilco Kemmere


4. Dornbracht x HOOG.design


Dornbracht en HOOG.design nodigen jou uit voor een netwerkbrunch. Deze unieke gelegenheid biedt een zeldzame kans om te netwerken, te genieten van inspirerende gesprekken en om de nieuwste ontwerptrends te ontdekken, dit alles in een sfeervolle en intieme setting. Tijdens deze bijzondere ochtend zal Dornbracht de deuren openen van de gloednieuwe showroom, gelegen in het hart van Brera, Milaan.Deze exclusieve gelegenheid biedt jou een unieke kans om een kijkje te nemen in deze inspirerende ruimte en om getuige te zijn van de lancering van twee spannende nieuwe producten. Zij kijken ernaar uit om jou te verwelkomen op dit bijzondere evenement en om samen een inspirerende en productieve ochtend door te brengen, te midden van de prachtige omgeving van de mooie wijk Brera.


Waar: Dornbracht Showroom, Palermo 19A, Milaan

Wanneer: Donderdag 18 april van 10.00 - 14:00 uur


5. SOLIDIFIED – fuorisalone 2024


SOLIDIFIED is een samengestelde tentoonstelling van gevestigde ontwerpers met een sterke focus op materiaal. Bezoek ons ​​tijdens Milan Design Week 2024 en ontdek nieuwe stukken van Rive Roshan, Rick Tegelaar (winnaar De Interieur Club Awards 2023), Jesse Visser, Umut Yamac en Form Editions.In deze tentoonstelling zijn objecten en producten te zien waarbij de materialisatie en productiewijze (het ambacht) essentieel zijn. Items die tegenwicht bieden aan een vergankelijke wereld. Tastbare producten die reageren op de zintuigen en deze prikkelen. Vernieuwende werken met nieuwe uitvindingen en toepassingen laten de bezoeker niet alleen versteld staan, maar geven het werk ook betekenis; betekenisvolle manifestaties.


Waar: Isola Design District, Via Carlo Farini 35, Milaan

Wanneer: 16 - 21 april


Wil jij jezelf goed voorbereiden op Milaan Design Week 2024? Luister dan hier onze podcastserie - The Road to Masterly Milaan!Comments