top of page

Deze 4 exposities mag je niet missen volgens curator Wisse Trooster!

Curator en designer Wisse Trooster is deze week onze vierde zomergast in De Interieur Club Podcast. Bij Milaan Design Week stelde Wisse dit jaar "The Dutch Corner" samen bij de Isola Design Gallery. In onze podcast kun je horen waar Wisse Trooster zijn inspiratie vandaan haalt. Dat is onder andere door het bezoeken van exposities. In dit artikel lees welke exposities volgens Wisse de moeite waard zijn om te bezoeken deze zomer!


Dit zijn de 4 exposities die Curator Wisse Trooster jou aanraad te bezoeken!


1. Beeldenpark | Landgoed Anningahof | Zwolle

Een echte "hidden gem" volgens Wisse Trooster is deze beeldentuin. In de weilanden bij Zwolle ligt sinds 2004 het Beeldenpark Landgoed Anningahof. Kunstverzamelaar Hib Anninga noemt zijn beeldenpark een uit de hand gelopen hobby. Ieder jaar wordt er een wisselende collectie beelden getoond van zo'n zeventig Nederlandse kunstenaars.


Een deel van de kunstwerken staat binnen en een deel is buiten te bewonderen tussen de bomen, struiken, vijvers en wilde bloemen. Ook worden er wisselende tentoonstellingen samengesteld door gastcuratoren.


Je kan Landgoed Annigahof tot en met 29 oktober 2023 bezoeken. Check voor alle informatie en openingtijden de website: https://www.anningahof.nl/

Landgoed Anningahof

2. Alex Katz | Museum Voorlinden | Wassenaar

De tweede aanrader van Wisse Trooster is een tentoonstelling van de legendarische Amerikaanse schilder Alex Katz. De 95-jarige kunstenaar is nog altijd actief en heeft een rijk oeuvre waaronder iconische portretten, platte sculpturen (cut-outs) en monumentale landschappen.


Wat opvalt in Museum Voorlinden is het grote formaat van zijn werken. Het portret van Ada, zijn echtgenote en muze, onder de paraplu is bijvoorbeeld 2,5 bij 3,5 meter; nog niet eens zo heel groot voor zijn doen. Na de kunstacademie was Katz assistent van een schilder die billboardreclames maakte. Van hem leerde hij snel grote vlakken te schilderen, nat-in-nat. In 1977 maakte hij op Times Square een billboard van bijna 80 meter breed, met 23 vrouwenhoofden erop.


De expositie van Alex Katz is te zien tot en met 1 oktober. Check de website voor alle informatie: https://www.voorlinden.nl/


3. Makersgeheimen | TextielMuseum | Tilburg

Nog een mooie tip van Wisse Trooster is de expositie Makersgeheimen in het TextielMuseum in Tilburg. Deze expositie focust op het ontwerp- en maakproces dat deels achter gesloten deuren plaatsvindt.


Dagelijks werken er kunstenaars en ontwerpers in het TextielLab, de specialistische werkplaats van het TextielMuseum. Ze komen van heinde en ver en werken intensief samen met de productontwikkelaars en de experts van het Lab. Ze ontwikkelen kunstwerken, mode-collecties, producten of prototypes.


De expositie werpt een blik in de ateliers en studio’s van de makers en laat ook de technische experts van het TextielLab aan het woord. In de expositie ontdek je de geheimen van onder meer Sangmin Oh, Sigrid Calon, Brian Anderson, Sampat Studio (Marcos Kueh & Isabelle Nair-Lacheta), Sandra Keja-Planken en Jojo Shone & Leonie Burckhart.


Check alle informatie over de expositie Makersgeheimen in het TextielMuseum op de website: http://www.textielmuseum.nl/


4. Conversion | Het Cuypershuis | Roermond

Ontwerper Fransje Gimbrère staat met haar solo expositie Conversion in Roermond. Ze neemt bestaande materialen en technieken als startpunt voor experiment en onderzoek naar nieuwe mogelijkheden. In de expositie Conversion zie je hoe zij ambachten manipuleert en materialen oneigen eigenschappen toewijst, met intrigerende objecten en toepassingen tot gevolg.


Sinds haar afstuderen in 2017 doet Fransje Gimbrère experimenteel en hands-on onderzoek naar mogelijkheden en toepassingen van bestaande textiele materialen, ambachten en industriële productietechnieken. Ze manipuleert de eigenschappen van materialen, beeld en vorm. Zo beïnvloedt ze de manier waarop wij materie waarnemen en creëert ze inspirerende concepten en ontwerpen, zowel autonoom als voor de industrie.


Conversion is te zien in Roermond tot en met 17 september 2023: https://www.cuypershuisroermond.nl/nlCommentaires


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page