top of page

Dit zijn de 6 meest populaire Nederlandse interieurontwerpers!

Vorige maand hebben wij een lijst gemaakt met de 10 meest beroemde interieurontwerpers ter wereld. In deze lijst kwam helaas geen Nederlander voor. Wij hebben nu een top 6 gemaakt met de meest populaire Nederlandse ontwerpers op basis van het aantal volgers op Instagram in september 2023!


Dit is de top 6 met de meest populaire Nederlandse interieurontwerpers!


6. Maarten Baas 60K

Het werk van Maarten Baas staat bekend als rebels, speels, intellectueel, theatraal en artistiek. Hij heeft een autonome positie verworven op het gebied van ontwerpen en zijn werk varieert van conceptuele ontwerpen, limited editions, productieontwerp, installaties, openbare ruimte, architectuur, interieurontwerp, theaterontwerp en performances.


In 2023 had Maarten Baas een samenwerking tijdens Milaan Design Week met G-Star. Zijn werken bevinden zich in de collectie van veel musea ter wereld, zoals het MoMa, Victoria & Albert Museum, Les Arts Decoratifs, het San Francisco Museum of Modern Art, Die Neue Sammlung, Stedelijk Museum en het Rijksmuseum. En in privécollecties van Brad Pitt, Kanye West, Ian Schrager en Adam Lindemann. Hij werkte voor exclusieve merken, zoals Louis Vuitton, Swarovski, Dior, Gramercy Park Hotel, Dom Ruinart en Berluti.


5. Piet Hein Eek 72K

Op nummer 5 van de meest populaire Nederlandse ontwerper staat Piet Hein Eek. De ontwerpen van Piet Hein Eek zijn robuust, eerlijk en duurzaam. Hij won talloze prijzen en zijn ontwerpen zijn opgenomen in verschillende museumcollecties, waaronder die van het Centraal Museum in Utrecht.


Piet Hein Eek (1967) studeerde in 1990 af aan de Design Academy Eindhoven met zijn inmiddels klassiek geworden sloophouten kast. In tegenstelling tot de in die tijd gebruikelijke overdaad in design, koos hij met zijn sloophouten kast voor simpel materiaal, sobere vormgeving en eenvoudige productie in een eigen werkplaats. In de voormalige keramische werkplaats van Philips in Eindhoven heeft Piet Hein Eek zijn fabriek, winkel, hotel, restaurant, expositieruimte en evenementenlocatie.


4. Eric Kuster 132K

De interieurs van Eric Kuster staan vooral bekend om hun glamoureuze uitstraling. Deze Nederlandse ontwerper is verantwoordelijk voor het interieur van talloze bekende Nederlanders als Wendy van Dijk, Linda de Mol, Ronald Koeman en ontwerper Christian Audigier. Daarnaast verzorgde hij het interieur van: Amsterdamse clubs Suzy Wong en Jimmy Woo, Club Musk in Hilversum en Camp Nou van FC Barcelona.


De Eric Kuster stijl is Metropolitan Luxury: een hotelachtige sfeer met veel luxe. “In mijn huizen weet je eigenlijk nooit in welk land je bent. Mijn stijl is heel internationaal, maar we passen het concept natuurlijk wel overal aan. Als je een huis hebt in een land met een zonnig klimaat dan maken we het niet te donker. We pakken wel hetzelfde concept op maar dan veel lichter: lichte kleuren en materialen zoals linnen en wat minder glamour. We maken subtiel gebruik van kleuren door ze niet te gebruiken als basis voor een ruimte, maar juist in de accessoires en decoraties."


3. Piet Boon 134K

We zijn aangekomen bij de top 3! Op nummer 3 staat ontwerper Piet Boon. Sinds 1983 is Studio Piet Boon een grote naam in de architectuur, interieur en productdesign. Piet Boon is inmiddels uitgegroeid tot een beroemd merk wat bekend staat om vakmanschap, kwaliteit en visie. Bij ieder ontwerp staat innovatie maar ook behoud van het huidige gebouw centraal.


Naast interieurarchitect is Piet Boon ook een productdesigner. Zo heeft hij in 2005 zijn eigen meubel lijn geïntroduceerd. Waarin de identiteit van zijn stijl helemaal tot zijn recht komt. De collectie is rijk aan natuurlijke materialen, details en functionaliteit. De collecties, bestaande uit meubels voor binnen en buiten, keukens, badkamers een reeks aan accessoires, worden wereldwijd verkocht.


2. Marcel Wanders 143K

De nummer 2 is deze lijst is ontwerper Marcel Wanders. Op 3 oktober is Marcel Wanders te gast in De Interieur Club Live Talk op de vt wonen&design beurs. Jij kan hier nog bij zijn en vragen stellen!


Marcel Wanders is een toonaangevend product- en interieurontwerper. Met zijn ontwerpstudio was hij verantwoordelijk voor meer dan 1.900 iconische product- en interieurontwerpen over de hele wereld voor particuliere klanten en premiummerken zoals Alessi, Amsterdam Airport, Audi, Baccarat, Bisazza, Christofle, Kase Corporation/ Decorte, Flos, KLM , Hyatt Hotels Corporation, LH&E Group, Louis Vuitton, Miramar Group, Morgans Hotel Group en tientallen anderen.


1. Sabine Marcelis 218K

Dit is de nummer 1 van de meest populaire ontwerpers! Sabine Marcelis werd geboren in Nederland en groeide op in Nieuw-Zeeland. Ze studeerde industrieel ontwerpen aan de Victoria University in Wellington en vervolgde haar studie aan de Design Academy in Eindhoven, waar ze in 2011 afstudeerde. Na haar studie is ze in Nederland gebleven en opende ze ‘Studio Sabine Marcelis’ in Rotterdam.


Sabine Marcelis heeft gewerkt met merken en bedrijven als Céline, IKEA, Isabel Marant, Stella McCartney en Renault. Haar stijl omvat doorgaans pastelkleuren, minimalistische vormen en materialen zoals hars en glas, terwijl haar werk zich richt op thema's als reflectie en doorschijnendheid. Ze omschrijft haar werk als “een onderzoek naar licht, hoe het effecten en sferen kan creëren.”


Hoe komen je interieurprojecten in de media? In deze podcast zijn de hoofdredacteur van Eigen Huis & Interieur José Molenaar en Sophia Tienstra te gast. Luister hier naar deze aflevering of in je favoriete podcast-app.


Kommentare


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page