top of page

Dit zijn De Interieur Club Podcast Zomergasten van 2023!

Na het succes van vorig jaar met de vijf bekende gasten uit de interieur- en designwereld komen wij dit jaar natuurlijk weer terug met deze zomerpodcasts. Wat hebben wij veel namen doorgekregen van jullie. Dank daarvoor! Dit jaar hebben wij geen 5 gasten maar 7 bijzondere gasten die vertellen in onze podcast waar zij inspiratie vandaan halen.


Voor de meesten van jullie is de zomervakantie begonnen. En wellicht ga jij het ook wat rustiger aan doen? Hoe leuk is het dan om inspiratie te krijgen van bekenden uit het interieur- en designvak? Lekker luisteren op je balkon, strandbedje of lekker op de fiets! Iedere week een nieuwe korte podcast met een inspirerende hoofdgast. Deze podcasts worden afwisselend gehost door Mark Timo en Gertrude van den Brink. Iedere maandag te beluisteren vanaf 12.00 uur op je favoriete podcastkanaal!


Dit is de podcast line-up van De Interieur Club Zomergasten 2023:


Maandag 17 juli - Ontwerper Edward van Vliet

De eerste zomergast van onze zomer podcastserie is ontwerper Edward van Vliet. Hij studeerde, op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en specialiseerde zich op interieur en industriële vormgeving aan de Design Academy in Eindhoven.


Met zijn ontwerpen voor merken als Moroso, Italamp, Venini en Design on Stock heeft hij zijn naam als ontwerper gevestigd. Edward vertaalt zijn visie, creativiteit en jarenlange ervaring in unieke (interieur) concepten.


De wereld om hem heen is zijn inspiratiebron. Met zijn ontwerpen wil hij nieuwe werelden creëren, waarin hij negen design sleutels in harmonie samenbrengt. De negen design sleutels van Edward van Vliet zijn: patronen, lagen, natuur, culturen, materialen, kleuren, traditie, licht en schatten. Door deze sleutels steeds op een andere manier met elkaar te combineren, maakt Edward van Vliet elke keer weer een uniek design.


Maandag 24 juli - Ontwerper Nicole Dohmen - Atelier ND Interior

De kleurrijke interieurs van Atelier ND Interior gaan de hele wereld over. Na jaren eigen verbouwingen en het verslinden van alles op het gebied van interieur hakte Nicole Dohmen in 2018 de knoop door om voor zichzelf te beginnen. Zonder een interieuropleiding heeft zij haar eigen stijl ontwikkeld.


Voor niemand minder dan actrice Carice van Houten mocht Nicole Dohmen vorig jaar haar woning onder handen nemen. De ontwerpstijl van Nicole is warm, persoonlijk en ze zoekt altijd het randje op. Ze probeert elk huis authentiek en persoonlijk te maken door gebruik van kleuren en prints.


Maandag 31 juli - Ontwerper Jeroen van Zwetselaar

Ontwerper Jeroen van Zwetselaar werkt wereldwijd aan award-winnende en onderscheidende architectuur en interieurs. Maar werkt ook met z’n studio aan productlijnen en verliest zich persoonlijk graag in het maken van fine art.


Studio Jeroen van Zwetselaar bestaat uit een hecht team dat dicht staat bij alles wat ze doen. Het team heeft een onconventionele kijk op architectuur, interieur, kunst en meubellijnen onder eigen signatuur. Zoekend naar de diepere laag, waardoor design meer wordt dan alleen een object en in verbinding staat met de ziel, natuur en omgeving.


Alle projecten bestaan uit contrasten. Niets is zeker, en er wordt altijd begonnen met de gedachte dat alles mogelijk is onder het motto "Durf te leven, experimenteer en volg je hart," met prachtige resultaten.


Jeroen van Zwetselaar: "Ik geloof sterk dat een smaakvol en functioneel ontwerp meer zou moeten zijn dan alleen een object, het gevoel thuis te komen bij jezelf. Contrasten zoeken om tot verrassende ontwerpen te komen; in zijn voor vernieuwing. Duurzaamheid, natuurlijk materiaal en vakmanschap. Tot in detail een prettige sfeer en ultiem comfort creëren."


Maandag 7 augustus - Curator en ontwerper Wisse Trooster

Wisse Trooster is een hartstochtelijk en nieuwsgierige ontwerper en curator. Dit jaar op Milaan Design Week stelde Wisse The Dutch Corner samen bij de Isola Design Gallery.


Als ontwerper werkt hij met verschillende materialen en in meerdere disciplines. Zijn Hands of Time-klok, met een wijzerplaat gemaakt van een versleten schuurschijf van Design Academy Eindhoven, werd in 2017 gepresenteerd in de galerie van Rosanna Orlandi.


Wisse is zijn ontwerpstudio begonnen tijdens zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Eindhoven. Geïnspireerd door de productietechnieken die hij tegenkwam, maakte hij zijn eerste producten met een industrieel tintje. Tegenwoordig doet hij naast het ontwerpen van interieurproducten ook mee aan internationale lichtfestivals met zijn sprookjesachtige lichtinstallatie Lucciole.


Maandag 14 augustus - Interieurarchitect Esther Stam - Studio Modijefsky

Esther Stam is interieurarchitect, art director en oprichter van Studio Modijefsky. Na een studie aan de Willem de Kooning Academie richtte ze Studio Modijefsky op in 2009 in Amsterdam. Sindsdien werkt ze met een divers team van internationale interieur architecten aan verschillende projecten, van bars tot woonhuizen en hotels, van kantoren tot retail concepten.


Wat haar typeert is dat ze altijd op zoek is naar een manier om de ware identiteit van een ruimte te vertalen in het ontwerp. Met het doel om het ontwerp een nieuw, verfrissend en op maat gemaakt ruimtelijk antwoord te laten zijn op de opdracht. Geïnteresseerd in verschillende disciplines, is ze altijd op zoek naar samenwerkingsverbanden om de ontwerpen te verrijken.


Esther en haar team zijn verantwoordelijk voor onder andere de populaire Amsterdamse horecazaken als Polly Goudvisch, Bar Botanique, Bar Bukowski, Visaandeschelde en de Kanarie Club. Maar ook onlangs mocht het team een restaurant, meeting & connecting spaces ontwerpen voor het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com.


Maandag 21 augustus - Ontwerper Osiris Hertman

Osiris Hertman studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven en ging daarna aan de slag bij Marcel Wanders. Al snel had hij door dat hij zijn eigen designstudio wilde.


In De Interieur Live Talks dit jaar tijdens Design District in Rotterdam zei Osiris: "Ik wil die bakker zijn voor wie je speciaal 3 kilometer omfietst. Omdat hij de lekkerste croissants van de stad heeft."


Osiris ontwerpt wereldwijd het interieur voor particuliere woningen alsook zakelijke en commerciële projecten zoals showrooms, restaurants, hotels en wellness resort. Door zijn ervaring met highend interieurs maakt Osiris daarnaast designs voor woonmerken zoals Enzo Pellini acoustic walls, Fractions shutters, JEE-O douches & kranen.


Maandag 28 augustus - Ondernemer Femke Furnée - FEST

De laatste zomergast is Femke Furnée de oprichter van FEST. Tijdens Design District was zij net als ontwerper Osiris te gast in De Interieur Club Live Talks.


In een aantal jaar tijd loodste Femke Furnée FEST van een startend designmerk naar een gevestigd label met een miljoenenomzet. Een designmerk beginnen met nul ervaring in de meubelbranche. Femke Furnée had op haar 26e het lef. In 2013 lanceerde ze FEST, een label dat toegankelijk high-end design biedt in combinatie met uitgebreide shopping services.


Abonneer je hier op je favoriete podcastkanaal: Spotify of Apple podcast. Luister De Interieur Club Zomergasten vanaf 17 juli iedere maandag om 12.00 uurComments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page