top of page

Hoe maak je goede content voor meer interieur klanten?

Je vindt het lastig om te bedenken wat je moet posten, je krijgt likes van je interieur collega’s maar de verkopen van daadwerkelijke klanten blijven weg, of merk je dat de interactie op jouw posts en stories wegblijven? Dan mag jij het anders gaan doen. Met de volgende 3 tips kan jij vandaag nog het verschil maken. Het maken van goede content is cruciaal voor meer sales. Goede content zorgt ervoor dat jouw toekomstige klant zal stoppen met scrollen en jou in overweging zal nemen.

Tip 1: Verander het perspectief

De kans is groot dat jij gefocust bent op meer likes, comments en volgers krijgen. Maar weet jij ook van wie jij die likes en comments wilt krijgen? Yes: van jouw nieuwe klanten. Deel content die jouw ideale klant écht interessant vindt. Dit doe je door het maken van content vanuit het perspectief van jouw klant. Dus niet vanuit je eigen perspectief. Vaak vertellen bedrijven en ondernemers waarom hun dienst of product zo geweldig is en hoe zij dit doen. Dit is interessant, maar niet interessant genoeg om de aandacht te trekken van jouw klant. Mensen komen in beweging door herkenning en emotie. Herkende jij je in de eerste zin van deze blog? De intro is geschreven voor onze doelgroep interieur professionals die hun marketing willen verbeteren.

Tip 2: Ga in gesprek met je klanten

Mogelijk vraag je je nu af hoe je content maakt vanuit het perspectief van jouw klant? Het antwoord op deze vraag ga je helaas niet vinden vanachter je eigen computer of laptop. Want hiervoor zul je in gesprek mogen gaan met jouw ideale klant om hen te leren kennen. Welke problemen ervaren ze rondom hun interieur? Wat vinden zij vervelend? Waar lopen ze tegenaan? Wat vinden ze leuk? Waar dromen ze van en waar liggen ze wakker van? Maar ook: hoe oud is jouw ideale klant en welke typische gewoontes horen daarbij? Ken daarom je doelgroep door én door. Het schrijven van content zal hierdoor gemakkelijker gaan.


Tip 3: Expertstatus

Heel belangrijk: blijf waarde delen! Deel nuttige informatie waar de lezer iets van kan leren of praktische adviezen waarmee hij/zij aan de slag kan. De tips in deze blog zijn een goed voorbeeld. Wanneer jij jouw kennis en expertise deelt, zal jouw ideale klant je waarde toekennen en je zien als de go-to interieur professional voor zijn/haar specifieke woonprobleem.

November 2021, Rosalie Klaver


Wil jij jouw expertstatus vinden? Personal Branding Expert helpt jou in 3 modules met het vinden waar jij je op kan richten in de interieurwereld!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page