top of page

De 5 interieurtrends bij interieurbeurs Maison&Objet in Parijs!

Als er één evenement is die niemand in de interieur- en designwereld wil missen, dan is het wel Maison&Objet in Parijs! Wat een feestje om weer op een internationale beurs rond te lopen!


Deze beurs in Parijs is een must-see voor jou als interieurprofessional. Twee keer per jaar organiseert Maison & Objet deze interieurbeurs. Welke 5 interieurtrends zagen wij in Parijs bij deze vakbeurs?


Binnen 3 uur ben je met de trein in Parijs dus ook prima om een dagje heen en weer te gaan indien je niet veel tijd hebt. Maar natuurlijk ook tof om te combineren met een weekendje in Parijs want ook in de stad organiseren diverse merken events voor interieurliefhebbers!


Er was zoveel te zien en veel te veel om in een inspiratieblog samen te vatten maar dit zijn de 5 woontrends die niet te missen waren:


1 Kleur

Heel veel knalkleuren! De trend is om fun in je interieur toe te passen. Happy & playful dat zagen we bij veel interieurmerken terug komen.


En ook kleuren die je niet zo snel samen zou toepassen zijn een trend. Het mag clashen en uitbundig!


Een interieur is niet meer steriel en wit maar felle kleuren, veel prints (bloemetjes) geven je interieur karakter.


We zagen veel pasteltinten en uitgesproken kleuren. Hoe gekker, hoe beter leek het wel dit jaar in Parijs. En dat vinden wij niet erg!


Inspiratietip: Londonart Wallpaper


2 Vormen

De gekste vormen in vloerkleden en meubels kwamen wij tegen. Het interieur krijgt een zachtere uitstraling door de rondingen en gekke vormen.


Denk hierbij aan de meest toffe vloerkleden, ovale eettafels en meubels die rond aflopen.


Ook in de interieuraccessoires zagen wij veel sculpturen die aan een vrouwelijk lichaam doen denken. Met als resultaat een warm, rustig en vertrouwd gevoel in het interieur.


Inspiratietip: Maison Dada


3 Duurzaamheid


Duurzaamheid is de norm geworden! En dat zagen wij gelukkig ook terug bij Maison&Objet.


Op de vakbeurs zagen we dat veel interieurmerken natuurlijke materialen gebruiken. Denk hierbij aan rotan, zeegras, bamboe, hout en sisal, maar ook bijvoorbeeld jute en wol.


En ook recycled materiaal zoals het hergebruiken van plastic en andere materialen zorgen voor interessante nieuwe ontwerpen.


We zagen ook veel lokaal geproduceerde en interieuritems die binnen Europa geproduceerd zijn. Het moet van dichtbij komen!


4 Lagen

We gaan stapelen! Wij zagen bij heel veel meubels en accessoires lagen. De interieurmerken gebruiken de layering om contrast en spanning te creëren.


Lagen in je interieuritems kunnen superinteressant zijn om te zorgen dat een interieur meer een eenheid is of juist opvallend is.


We zagen interieurmerken die juist subtiel ton sur ton toepaste of juist helemaal de andere kant op gingen en uitgesproken kleuren gebruiken.


Hou de layering trend in de gaten want we gaan dit echt overal zien dit jaar!


Inspiratietip: CANDL STACKS5 Verlichting

Verlichting is nog belangrijker geworden! Wij zagen vaak dat de lamp het middelpunt is geworden van een interieur. Veel verlichtingsmerken waren aanwezig in Parijs. Was verlichting voorheen een detail van je interieuropdracht? Juist met verlichting kan je nu een statement maken.


Ook zagen we veel merken die een snoerloze lamp in hun collectie hadden opgenomen. De oplaadbare lampen worden steeds mooier en stijlvoller. Niet meer alleen bedoeld als buitenverlichting maar juist ook om binnen een toffe sfeer te creëren zonder dat je last hebt van een irritant zichtbaar snoer!


Inspiratietip: Hisle Lighting
Maison&Objet gemist?

Interieurbeurs Maison&Objet is twee keer per jaar! Heb je deze editie in maart gemist? Begin september is de tweede editie in 2022 van deze vakbeurs. Je gaat geen spijt krijgen!Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page