top of page

Nieuw op Instagram: je kan het blauwe vinkje kopen!

Zie jij ook opeens meer accounts met blauwe vinkjes op Instagram? Dat klopt want Instagram heeft het makkelijker gemaakt om een blauw vinkje te krijgen. Wat betekent deze blauwe badge? En is het interessant om deze te hebben? En dit is nieuw: je kan het blauwe vinkje nu kopen!

Geverifieerd Instagram account met blauw vinkje

Het felbegeerde blauwe vinkje op Instagram werd niet zomaar aan iedereen gegeven. Voorheen was de blauwe badge alleen voorbestemd voor een publiek figuur, beroemdheid of het merk dat het account vertegenwoordigt.


Wanneer je geverifieerd wordt op Instagram, krijg je het blauwe vinkje naast je accountnaam op je profielpagina en in zoekopdrachten. Geverifieerd worden betekent dat Instagram heeft gecheckt dat het account met het blauwe IG-vinkje zijn wie ze zeggen dat ze zijn. De Instagram-verificatiebadge scheidt een authentiek account van accounts die mogelijk een vergelijkbare naam hebben of van nepaccounts op het platform.


Wat is er veranderd op Instagram?

Blauw vinkje

Het is nu mogelijk om een "blauw vinkje" te kopen op Instagram & Facebook door middel van "Meta Verified". Sinds juli 2023 kan je een abonnement nemen voor 16,99 EUR per maand. Je krijgt dan extra bescherming tegen mensen die zich voordoen als iemand anders. Er wordt proactief gezocht naar namaakaccounts. Ook krijgen betalende klanten toegang tot een klantenservice die je helpt wanneer je een probleem hebben met hun accountant. En je krijgt ook meer stickers die je kan gebruiken in je post. Voor de kopers zal zeker het blauwe vinkje het meest belangrijk zijn.


Wat is het blauwe vinkje nog waard als iedereen het kan kopen?

Het blauwe vinkje gaf altijd een bepaalde status. Gaat het nu zijn kracht en betrouwbaarheid verliezen? Meta beweert dat je account hierdoor meer uitgelicht gaat worden en waardoor je bereik toeneemt. Of is het alleen een nieuwe manier voor Meta om meer geld te verdienen? Doordat de blauwe vinkjes nu gewoon te koop zijn zal de waarde van het blauwe vinkje zeker sterk gaan veranderen en heeft Instagram er een goed verdienmodel bij.


Luister je al naar De Interieur Club Podcast? Wij behandelen regelmatig marketing onderwerpen. In aflevering 50 hebben wij het over de toekomst van social media. Luister de podcast hier op onze website of op de bekende podcastkanalen Spotify of Apple!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page