top of page

Online zichtbaar worden als interieurprofessional, waar begin ik?

Gertrude van den Brink is interieurfotograaf en expert bij De Interieur Club. Voor de online academie heeft zij de cursus interieurfotografie met de smartphone ontwikkeld. Gertrude schrijft regelmatig een blog die wij graag met jou delen!


Tijdens mijn allereerste interieurshoot deelde ik wat -behind the scenes- op Insta stories wat de interieurbouwer meteen een nieuwe klant opgeleverde. Mijn story en foto’s zorgden ervoor dat hij een keuken verkocht aan een klant die nog nooit van hem had gehoord. Hij had op dat moment geen website, dus die klant had hem anders nooit gevonden. Dit is de kracht van het online zichtbaar worden en dit is ook voor jou mogelijk! Maar hoe pak je het aan?


6 tips van interieurfotograaf Gertrude van den Brink!

1. Maak een omschrijving van jouw ideale klant

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen is, wie is mijn ideale klant? Want online zichtbaar zijn draait niet om jou, nee echt niet! Het gaat om de waarde die jij deelt, waar jouw ideale klant naar op zoek is! Dus maak voor jezelf een duidelijke omschrijving van deze klant, de vragen die ze hebben en hoe jouw aanbod hen gaat helpen. Door dit helder te hebben zal ook jouw zichtbaarheid een concreet doel hebben, namelijk deze klant aanspreken en helpen.

2. Wees bewust van je struggles, maar focus op wat het je gaat brengen

Veel voorkomende struggles die ik hoor zijn: Niemand zit op mij te wachten, Er zijn al zoveel andere interieurprofessionals, Ik heb er geen tijd voor, Ik weet niet wat ik moet delen, Mijn foto’s zijn kwalitatief niet goed genoeg, mijn content moet eerst perfect zijn. Welke van deze overtuigingen heeft jou tegen gehouden? Het is tijd om je te gaan focussen op wat goed gaat en wat het jou gaat brengen, kies ervoor om uit je comfortzone te stappen!


3. Just do it!

Begin gewoon! Kijk niet naar andere interieur professionals, vloggers en interieurfotografen en denk ik moet eerst zo goed zijn voor ik iets ga delen, maar laat het je inspiratie zijn. Gebruik hun voorbeelden om zelf te groeien. Zij zijn ook ooit ergens begonnen en maar een paar stappen verder dan jij, omdat zij het gewoon gingen doen! (Tip: scroll even terug op hun feed, en zie hoe zij ooit zijn begonnen.) Begin met het delen van jouw werk en waar je mee bezig bent. En ja dan moet je een drempel over, maar wat als die stap jou een klant op gaat leveren? Hoeveel is dat jou waard? Neem vandaag een eerste stap, begin bijvoorbeeld met het delen van een foto of video op Instagram stories, deze blijft maar 24 uur online en je bent toch zichtbaar.


4. Start met documenteren in plaats van creëeren.

‘Ik heb er geen tijd voor’ is een van de veel voorkomende excuses, maar het hoeft ook niet veel tijd te kosten! Maak het voor jezelf niet moeilijker dan het al is. Met welk probleem heb jij jouw klant vandaag geholpen? Schrijf dit probleem en jouw advies op en je hebt een post, daarmee help je niet 1 klant op een dag maar misschien wel 10. En wees niet bang om waarde te delen, want als jij deelt hoe je bijvoorbeeld de grootte van een vloerkleed kiest betekent dit niet dat iemand meteen weet hoe ze een heel interieur moeten inrichten. Je zorgt er juist voor dat iemand denkt ‘Zij heeft er verstand van, ik heb haar nodig’! Spendeer dus geen uren aan het creëren en bedenken van content, maar deel de dingen die je al doet.

5. Investeer en blijf jezelf ontwikkelen

Hoeveel tijd besteed jij aan zelfontwikkeling en jou bedrijf? De meest succesvolle bedrijven zijn succesvol, omdat ze blijven investeren en innoveren. Als je kijkt naar jouw online zichtbaarheid, wat ontbreekt er dan? Ben je helemaal niet zichtbaar? Heb je alleen een website die niet meer geüpdate word? Heb je geen professionele foto’s van jezelf? Weet je niet hoe instagram werkt? Weet je niet hoe je zelf goede foto’s kunt maken? Welke stappen kun jij zetten om jouw onzichtbaarheid te vergroten en jezelf te ontwikkelen? Google, lees, spendeer uren op YouTube, probeer, koop een cursus voor een stroomversnelling en persoonlijke feedback of huur iemand in. Investeer in jezelf, jouw bedrijf en jouw toekomst!


6. Leer betere interieurfoto’s te maken

Natuurlijk deel ik graag een paar concrete tips om direct aan de slag te kunnen met het maken van betere interieur foto’s zodat jij vandaag al aan de slag kunt met online zichtbaar worden!

 1. Zorg dat de lijnen in je beeld recht zijn Zet je raster aan, dit kan bij camera instellingen. Door de lijnen in je beeld recht te zetten zorg je ervoor dat het er meteen een stuk professioneler uitziet!

 2. Houd je telefoon op heuphoogte Dit zorgt voor een betere verhouding in je beeld

 3. Zorg voor 1 geheel in je na-bewerking Gebruik altijd dezelfde filter of leer te nabewerken in Lightroom en creëer jouw eigen stijl.

Wat kun jij vandaag doen om te beginnen?

 1. Maak een omschrijving van jouw ideale klant

 2. Schrijf of wat jou tegenhoud in online zichtbaarheid, maar ook wat het jou gaat brengen

 3. Schrijf op welke stappen jij gaat nemen om meer online zichtbaar te zijn. Wat heb je hiervoor nodig?

 4. Wat heb jij vandaag op de planning staan waar je wat over zou kunnen delen?

 5. Met welke vraag heb jij een klant deze week geholpen? Deel deze vraag en jouw advies.

 6. Pas de fotografie tips toe, maak een foto en plaats deze op stories of op de feed van een van je socials.

Ik hoop dat deze tips je hebben geholpen om de eerste stappen te nemen in het online zichtbaar zijn! Deel wat jij er aan had, je eerste foto of de link naar deze blog, zodat iedereen gemotiveerd wordt om meer online zichtbaar te zijn en wij samen groeien in het delen van onze waarde als interieur professional! Tag @gertrudevandenbrink en @de.interieurclub wij vinden het super tof om terug te zien welke stappen jullie nemen en wat jullie hebben aan de informatie die wij delen!


November 2021, Gertrude van den Brink


Wil je meer leren over het maken van goede foto’s met je smartphone?


Samen met De Interieur Club heb ik een interieurfotografie cursus ontwikkeld. In deze cursus leer ik jou alles over de basis van fotografie, compositie, styling, nabewerking en workflow. Wekelijks krijg je concrete feedback op jouw foto’s zodat je weet waar je op moet letten en zelfverzekerd deze online durft te plaatsen! Zie ik je daar?


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

 • Instagram De Interieur Club
 • linkedin
 • Spotify
 • Apple Music
 • De Interieur Club Podcast
 • Black Youtube Icoon
bottom of page