top of page

4 tips om op te vallen in de grote interieurbranche

Afgelopen weekend ging ik even uitwaaien op het platteland. In de wei zag ik een grote kudde schapen. Allemaal witte en één zwarte. Mijn oog viel meteen op die laatste. De boer wist me te vertellen dat om een bijzonder schaap ging, want zowel vader als moeder zijn wit, en dat komt niet vaak voor! Kortom: een schaap dat meteen opviel, en nog met een bijzonder verhaal ook!

Ik moest meteen denken aan de blog die ik van plan was te gaan schrijven. Het aantal interieurprofessionals in Nederland wordt steeds groter. Hiermee wordt de kans ook groter dat je met één of meerdere van hen concurreert om een mooie opdracht. Daarom is het belangrijk dat je je als professional weet te onderscheiden van de rest, dat je eruit springt en dat je jezelf aantrekkelijk maakt voor potentiële klanten.


Opvallen in de interieurbranche

Olaf Korsten is personal branding expert en deelt in dit blog 4 tips zodat jij kan opvallen in de grote interieurwereld. Olaf geeft bij De Interieur Club de cursus: opvallen in de interieurbranche. De cursus is nu vernieuwd en start 28 september met een live-kick off in Amsterdam!


In duidelijke stappen leert hij jou hoe jij je kan onderscheiden. In de wekelijkse online live sessie behandeld Olaf de vragen en bespreekt de opdrachten. Meer informatie lees je onder het blog.

@studiomarktimo

Onderscheidend verhaal

Om collega’s een stap voor te zijn, kiezen veel interieurprofessionals ervoor om zich te onderscheiden op basis van de prijs die ze vragen voor hun diensten, al dan niet in pakketvorm. Of door zich op een specifieke doelgroep te richten. Met een steeds uitgebreider wordend landschap van interieurprofessionals, is er echter meer voor nodig om jezelf in de kijker te spelen.


Jouw onderscheidend verhaal! Dat is belangrijk om een plekje je claimen in het geheugen van de doelgroep waar je je op richt. Zo bouw je een reputatie op en versterk je je merkwaarde als ondernemer. Met als gevolg dat meer mensen door je geïnspireerd raken. Dit helpt je om je bekendheid te vergroten en het aantal opdrachten (en daarmee je omzet) een boost te geven.

Maar goed, ik hoor je denken, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hierbij:

4 tips om jezelf in de kijker te spelen als interieurprofessional


1 Onderscheid jezelf van de menigte

Vind jouw specialiteit, oftewel jouw niche. Dan ben je niet ‘gewoon’ een interieurprofessional, maar ben jij bijvoorbeeld dé interieurprofessional die gespecialiseerd is in een landelijke woonstijl.

Dit gaat je helpen om klanten aan te trekken die écht op zoek zijn naar jouw expertise. Wanneer iemand op zoek is naar een interieurprofessional die gespecialiseerd is in een landelijke stijl, is de kans een stuk groter dat jouw website bij een online zoekopdracht boven komt drijven. Of dat iemand naar jou doorverwijst bij het krijgen van deze vraag.

2 Word een expert

Alles dat extra aandacht krijgt, groeit. Wanneer je niet voor een specifieke niche hebt gekozen, dan is de kans groot dat je je aandacht verdeelt over veel verschillende type opdrachten. Hierdoor heb je minder tijd over om je ergens écht in te specialiseren.

Wanneer je dit wel doet, bouw je meer kennis en ervaring op. En bouw je meteen aan een uitgebreider portfolio, gericht op jouw niche. Hiermee kun je klanten inspireren en overtuigen voor jou te kiezen. Ook leer je jouw klanten, en alles wat voor hen belangrijk is, steeds beter kennen. Durf dus een keuze te maken! Dit geeft je een voorsprong op andere interieurprofessionals.


3 Maak jezelf zichtbaar

Door goed onderzoek te doen naar je doelgroep, en doordat je je klanten steeds beter leeft kennen, kun je je communicatie en acties nóg meer richten op de smaak, behoefte en kanalen die aansluiten bij je klanten.


En last but not least…


4 Energize yourself

Richt je op het type opdracht en de stijl, waarvan jij de meeste energie krijgt. Zo krijg je de klanten op je af, waar je het liefst mee aan de slag gaat. Op die manier houd je het lang vol. En het helpt je ook om opdrachten links te laten liggen, waarmee je je liever niet bezighoudt.

Wil meer weten over hoe jij jouw niche kan ontdekken, dat stay tuned voor het e-book dat binnenkort te downloaden is….


Start jij 28 september? De cursus is nu vernieuwd met een live kick-off n Amsterdam. Wil jij stappen maken in hoe jij jezelf kan onderscheiden en kan opvallen in de interieurbranche? Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers. Klik hieronder voor meer informatie:Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page