top of page

Podcast april: toepassen van licht, kleur, stoffen en de reis van het ondernemerschap

In de maand april hebben wij ook weer wekelijks iedere maandag mooie onderwerpen en gasten in De Interieur Club Podcast voor jou! Bedankt voor alle aanvragen voor onderwerpen. Deze maand gaan wij de onderwerpen licht, verf en toepassen van stoffen verder uitdiepen met leuke gasten. Ook hebben we het hebben over de reis van het ondernemerschap. Heb jij een onderwerp waar jij meer over zou willen horen? Stuur dan ook even een berichtje.


Dit zijn de onderwerpen en gasten voor de maand april:

Maandag 3 april: De meerwaarde van licht in je interieuropdrachten

In de eerste podcast van april gaan wij het hebben over het toepassen van licht in je ontwerpen. Wat is de meerwaarde van licht? Hoe belangrijk is licht?

Te gast zijn Ibrahim Chaara van Iguzzini en Arno Kok. Ibrahim is Project Lighting Engineer bij dit Italiaanse lichtmerk. In zijn functie ondersteunt hij interieurprofessionals met hun lichtplannen bij hun interieuropdrachten. Wat gaat er vaak mis bij projecten? En wat zijn momenteel de trends? Arno Kok is lichtontwerper. In de podcast gaan Arno en Ibrahim een aantal handvatten geven hoe je licht het beste kan toepassen en waar je verder rekening mee zou moeten houden.


Maandag 10 april: Verf met een missie!

Hoe duurzaam is verf eigenlijk? Dat was één van de meestgestelde vragen van interieurprofessionals in de podcast van maart over duurzaamheid. Jeroen Duijghuizen, eigenaar van het duurzame verfmerk Fairf, gaat hier antwoord opgeven in de podcast. En wat maakt Fairf nou zo vernieuwend ten opzichte van reguliere traditionele bouwverven? Verder gaat Jeroen verder in op meest gestelde vragen over verf.

Onze andere gast in deze podcast over verf is Michelle Weynschenk van INTERIEURVANMIES. Michelle vertelt in de podcast over haar eigen kleurcollectie bij Fairf en hoe zij kleuradvies geeft. Waar let zij op bij een advies? Hoe gaat zij om met de verschillende wittinten? En zitten klanten te wachten op duurzame verf?


Luister deze podcast als je alles wilt weten over verf! Jeroen en Michelle geven veel tips over de achtergrond van verf en het toepassen van verf in jouw interieuradviezen en opdrachten.


Maandag 17 april: Joyce Roll van Nicemakers over het toepassen van stoffen

Joyce Roll, mede-eigenaar van interieurstudio Nicemakers, en Randolf van Kuik van textielfabrikant Zimmer + Rohde zijn te gast in deze podcast over het toepassen van stoffen.


Interieurstudio Nicemakers, Dax en Joyce Roll, ontwierpen hotels als The Hoxton, Hotel Mercier en het vernieuwde hotel De L’Europe. Joyce wilde vroeger interieurarchitect worden. "Als kind zocht ik al meubels uit met mijn moeder. Had ik iets nieuws gevonden, dan moest mijn hele interieur erop worden afgestemd in kleur en stijl. Dan had ik een mooie stof gevonden en hing ik er een stukje van in de nis achter mijn bed. Mijn oma naaide veel van mijn kleding met zelfgekozen stoffen. Ik leerde met weinig een groots effect creëren. Dat principe gebruik ik eigenlijk nog steeds."


Onze andere gast is Randolf van Kuik van Zimmer + Rohde. Randolf helpt interieurprofessionals met de juiste keuze maken voor stoffen bij hun interieurprojecten. "Wij zijn altijd op zoek naar de beste materialen en de ideale uitvoering; daarom werken wij voortdurend samen met weverijen over de hele wereld.” Randolf gaat de meest gestelde vragen beantwoorden over stoffen. Wat zijn de eigenschappen van de verschillende stoffen? Keuze maken voor meubelstoffen, wat kan wel en wat werkt niet? Welke stoffen zijn geschikt voor outdoorgebruik? Alle antwoorden over het toepassen van stoffen hoor je in deze podcast!


Maandag 24 april: De reis van het ondernemerschap

In deze podcast zijn Ward van Zandvoort van Loof en Keshia Groenendaal van studio Bower te gast. Zij vertellen hun ondernemersverhaal waarin zij vrijheid heel belangrijk vinden.


Ward maakt met Loof al drie generaties houten bedden. De focus bij Loof ligt net bij de start in 1946 nog altijd op het maken van duurzame houten bedden en de fijnste matrassen geproduceerd in eigen land. In 2008 treedt Ward van Zandvoort in de voetsporen van zijn vader en grootvader. Wat is zijn verhaal? Wat is voor Ward belangrijk bij het runnen van zijn interieurbedrijf? Waar is hij allemaal tegenaan gelopen tijdens het ondernemen? En wat zijn de toekomstplannen met zijn beddenbedrijf Loof?

Keshia Groenendaal ontwerpt bij studio Bower gastvrije interieurs voor ambitieuze hoteliers. "Met de ervaring die ik in de afgelopen 11 jaar heb opgebouwd, waarin ik heb gewerkt aan geslaagde hotel(concepten) als ZOKU en CitizenM, geloof ik er in dat ik hotels succesvoller kan maken met gastvrije interieurs. " In deze podcast horen wij ook het ondernemersverhaal van Keshia. Reizen en nieuwe plekken ontdekken is een leidraad geworden in haar leven. In deze podcast hoor je de reis van het ondernemerschap van Ward en Keshia.


Er staan inmiddels 75 afleveringen van de De Interieur Club Podcast. Je kan de wekelijkse podcast gratis luisteren op deze website of op je favoriete podcast app. Dit zijn de laatste afleveringen:


Comments