top of page

Straight from Milaan Design Week: 5 trends om zo toe te passen in je interieuropdrachten

Elvire Rombouts is interieurontwerper en heeft in januari haar eerste eigen vloerkledencollectie gelanceerd. Ze heeft ruim vier jaar geleden haar carrière als HR-adviseur vaarwel gezegd en geniet nog iedere dag van de ingeslagen weg. Het ondernemerschap komt haar niet aangewaaid, maar als doende gaat het steeds beter. Ze schrijft graag over inspirerende events voor de interieurbranche en geeft tips voor (startende) interieurprofessionals.


Straight from Milaan Design Week: 5 trends om zo toe te passen in je interieuropdrachten


In een split second voorbij die Salone di Mobile, wat een feest! Dit jaar had ik minder gezien dan gehoopt: ik was er te kort plus door één dag regen was het minder makkelijk om snel van hot naar her te fietsen op de rental bike. Ach ja, toch meer dan genoeg inspiratie opgedaan. En dit jaar heel veel bekenden gezien op de netwerkborrel tijdens Masterly van De Interieur Club. Dus ook lunches en diners nemen veel tijd in beslag, wat moet, dat moet, ha ha.


Een greep uit wat mij is opgevallen tijdens Milaan Design Week 2023:


Trend 1 Kleurencombi

Vorig jaar viel mijn oog er ook al op: de kleurencombi vanille/roze en of abrikoos/lila. Dit jaar in de showroom van CC-Tapis had Germans Ermiçs zijn eerdere vloerkledenlijn uitgebreid met prachtige organische ontwerpen van handgeknoopt Nepalees wol met banen in verschillende hoogten. Ook verrassend vond ik de buitencollectie van Dedon waar dezelfde kleuren in verwerkt waren. Een frisse look: die buitenmeubels worden ook steeds mooier. Brengt mij op een volgende trend:


Trend 2 Vlechtwerk

Mooie ronde vormen en heel strak vlechtwerk met kleur erin verwerkt, de Cirql chairs van Werner Aisslinger voor Dedon: wonderschoon. Je wordt er gewoon hebberig van. De bank met Mystique fiber is met twee kleuren gevlochten, zodat als je er langsloopt, de kleur verandert. Bij Moooi kwam ik ook de nieuwe Knitty Lounge Chair van Nika Zupanc tegen. Een eyecatcher die ook nog eens lekker zit. Doe mij die roze maar.


Trend 3 Gekleurde transparanten

Nog steeds word ik als een magneet aangetrokken door meubels en accessoires van glas en epoxy met kleur, liefst in een gradient. De oranje tafel van Sabine Marcelis kennen we al, maar voor La Prairie heeft zij er ook een gemaakt in kobaltblauw met bijpassende spiegel. En Draga & Aurel zijn masters in gekleurd epoxy. Hoe je dat zelf toepast in je interieur? Je kunt een glaswand laten beplakken met een gradient folie of zoals bij ELLE Decoration gewoon spuiten. En in accessoires heb je sowieso al veel keuze in gekleurd frosted glas/epoxy.


Trend 4 Tegels

In 3D, glooiend, in fijne kleurencombinaties en verwerkt in meubels. Zo zag ik bij Rossana Orlandi de tafelbladen van tegels en ook betegelde krukjes. Heel leuk ook in combinatie met natuursteen. En gebruik voor verschillende vlakken verschillende kleuren. Veel effect als je een bijzondere kleurencombi gebruikt.

In de keuken is het heel tof om een afgerond kookeiland te laten maken en dan te bekleden met tegels. Daar hoeven de tegels niet rond voor te zijn, een goede tegelzetter komt wel van pas.


Trend 5 Ribbels

Ribbels in glas, in bankstellen, in je waskom, in je vloerkleed etc etc.

In zitelementen zie je de gelaagdheid steeds vaker terug. Daar voelt het meer robuust aan. Terwijl de ribbels bij de waskom of bij de vazen heel klassiek, elegant en verfijnd aandoen, zoals de vazen van Rive Roshan van geprint zand. Zo kun je gelijk een ander gevoel of accent creëren in je interieur.


Dit waren de highlights die ik opvallend en mooi vond tijdens Milaan Design Week dit jaar. Eerlijk gezegd pas ik niet zomaar een interieurtrend toe, omdat het een trend is. Eigenlijk alleen als ik hem zelf mooi vind. Ik vind het wel heel fijn om al die inspiratie op te doen, en merk dat er altijd een ontwerp aankomt waar ik iets kan toepassen waardoor een interieur niet standaard wordt. Mijn advies is dan ook om naar zoveel mogelijk van dit soort inspiratievolle events te gaan. En dan gewoon met je werk als excuus, hoe luxe is dat!


Heb jij je hotelkamer al geboekt voor de Milaan Design Week 2024? De data zijn al bekend! Go for it!


Lees hier nog meer over de hoogtepunten van Milaan Design Week 2023!

En welke interieurtrends kwamen wij nog meer tegen tijdens Milaan Design Week 2023? Je leest het hier!


Ook zin om binnenkort inspiratie op te doen? Design District Rotterdam is op 24, 25 en 26 mei in de Van Nelle Fabriek. Wil je hier gratis naar toe? Normaal zijn ticket 30 EUR maar hier kan je een toegangskaartje regelen voor helemaal niks!Comentarios


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page