top of page

Waar moet een goede website van een interieurprofessional aan voldoen? 7 tips!

Haken klanten af op jouw website of ben jij überhaupt niet te vinden als interieurprofessional? In dit blog geven wij 7 tips voor een goede website. Je website is natuurlijk je portfolio en de manier om reclame te maken voor de diensten die jij aanbiedt. Een klant wil een goed beeld krijgen wat jij kan (en niet kan). Het is de manier om een klant te overtuigen dat ze met jou moeten gaan samenwerken maar helaas vaak een reden dat de klant toch maar even verder gaat kijken bij andere interieurprofessionals.Hierbij 7 tips voor een goede website!


Punt 1: Mobile first - Is je website geschikt voor mobiel?

Wist je dat ongeveer 80% van de gebruikers een website op zijn of haar mobiel/tablet bekijkt? Als een website niet werkt voor een mobiele telefoon of tablet, betekent dit dus dat je veel potentiële klanten kunt mislopen. Je zou zeggen dat het vanzelfsprekend is dat websites gemaakt worden met oog voor mobiel, maar wij zien helaas nog veel website voorbij komen waar de mobiele versie niet of niet goed werkt.

Punt 2: Kick-ass foto's van jezelf en je interieuropdrachten

Een goede foto zegt meer dan 1000 woorden. Bij slechte en amateuristische foto's haken potentiële klanten af. Investeer in goede foto's of leer zelf om goede interieurfoto's te maken. Zodra je weet waar je op moet letten qua compositie en styling kun je zelf al goede interieurfoto's maken. Interieurfotograaf Gertrude van den Brink start bijna op 15 mei met haar online cursus interieurfotografie. Je kan je nu nog aanmelden. Er zijn nog 4 plekken!

Punt 3 Goede opbouw van de website

Het is belangrijk dat de website logisch is ingericht en je potentiële klanten op een simpele wijze hun weg kunnen vinden op de website. Websitebezoekers kijken meestal in een F-vorm naar je website. Met deze kennis kan je mensen dus beïnvloeden.


Belangrijke informatie, knoppen en foto’s plaats je dus links en aan de bovenkant van de website. Aan de rechterkant wordt minder snel gekeken en daar kan je dus minder belangrijke informatie plaatsen. Vraag een aantal vrienden en kennissen om feedback te geven op jouw website. Je hebt één kans om een goede indruk te maken!


Punt 4 Goede vindbaarheid van je website

Een prachtige website die niet te vinden is en geen bezoekers trekt is zonde van je tijd en geld. Er zijn zo veel interieurprofessionals die hun diensten aanbieden daarom is het van belang om te investeren in de online vindbaarheid van je website. Dit kan door middel van bijvoorbeeld SEO*. Maar ook door middel van de juiste marketing op social media of Google Ads. Er zijn veel manieren om je website beter vindbaar te maken, steek hier tijd in! Zorg dat je je website regelmatig update met waardevolle content.


* SEO = De betekenis van SEO is Search Engine Optimization. In het Nederlands is dit zoekmachine optimalisatie. Dit is een verzamelnaam voor alle activiteiten die je doet om te zorgen dat je website zo hoog mogelijk getoond wordt in de organische zoekresultaten (ook wel gratis genoemd) van de zoekmachines.

Punt 5: Een duidelijke doelgroep

Dit punt vinden veel interieurprofessionals heel moeilijk. Ze maken een zo algemeen mogelijke website met bijna hetzelfde aanbod als dat van een andere interieurprofessional. Waarom zou een potentiële klant dan voor jou kiezen? De kans is groot dat niemand zich aangesproken voelt. Zorg dat je teksten en foto's richt op een duidelijke doelgroep met een duidelijke behoefte en probleem. Heb je daar hulp bij nodig? Kijk dan bij onze cursus opvallen in de interieurbranche van personal branding expert Olaf Korsten. Hij kan je in een aantal weken helpen om hier stappen met te maken. Nu nieuw met een live kick off op locatie!


Punt 6 Jouw verhaal en persoon

Maak het persoonlijk! Zorg er voor dat je het verhaal achter je interieurbedrijf vertelt. Op deze manier bouw je een band op met een potentiële klant en zien ze ook dat achter jouw bedrijf een persoon zit. Door je verhaal te vertellen wek je vertrouwen, als je authentiek bent tenminste. Mensen doen zaken met mensen. Potentiële klanten willen dan ook graag weten met wie ze te maken zullen gaan krijgen.


Een foto van jezelf tonen zorgt voor een persoonlijke aanpak en laat zien dat je niet bang bent om je gezicht te tonen. Potentiële klanten vinden het belangrijk om gezichten te zien die enthousiasme uitstralen. Op deze manier kun jij non-verbaal naar je websitebezoeker communiceren dat jij voor ze klaar staat.

Punt 7 Goede en actuele inhoud

Let er ook op dat je inhoud actueel en up-to-date is. Er zijn veel interieurprofessionals die een website maken en er daarna niet meer naar kijken. Als je echt goed zichtbaar en vindbaar wilt zijn zorg je er voor dat je content altijd wordt bijgehouden en wordt uitgebreid. Naast goede en een actuele inhoud is het ook van belang om er voor te zorgen dat je teksten lekker lezen en goed te begrijpen zijn. Als interieurprofessional ben je vaak geneigd om vakjargon te gebruiken. Dat is leuk en aardig maar zorg er vooral voor dat je de teksten schrijft gericht op je doelgroep en goed te begrijpen zijn.


De eerste indruk is heel belangrijk. Maar die eerste indruk ontstaat vaak niet meer door rechtstreeks contact. Het eerste contact dat klanten hebben met jou is vaak via jouw social media en website. Als je website er niet professioneel uitziet en gebruiksvriendelijk is, zal ook de eerste indruk negatief zijn. Een website kan het imago van jouw interieurbedrijf maken of breken. Steek er tijd en moeite in zodat jij ook een professionele website hebt!

Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page