top of page

Binnenkijken bij …Olaf Korsten

Nu we in het blog van oktober bij Mark Timo hebben binnengekeken, hebben we de smaak te pakken. Want wie is die Personal Branding expert Olaf Korsten die de cursus “Opvallen in de interieurbranche” bij De Interieur Club geeft?

Ben je benieuwd hoe hij bij De Interieur Club terecht is gekomen, hoe hij zelf woont en wat zijn guilty pleasure op de zaterdagochtend is? Lees dan snel verder.

Fotocredits: Gertrude van den Brink

Olaf is single, valt niet op vrouwen (jammer, dames) en als je goed luistert, hoor je dat hij oorspronkelijk uit Limburg komt. Inmiddels woont hij alweer 17 jaar in Amsterdam, waarvan de laatste twee jaar in een appartement op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Hij heeft een achtergrond in psychologie en marketing en geeft al een flink aantal jaar workshops en trainingen over personal branding. Hij is al zo’n twaalf jaar bevriend met Mark Timo en zo is hij dan ook bij De Interieur Club terechtgekomen. Samen sparrend tijdens de lockdown heeft hij een cursus ontwikkeld die inspeelt op de worsteling van veel startende interieur ondernemers hoe ze zich kunnen onderscheiden en daardoor passende opdrachten kunnen binnenhalen.


Olaf, heb jij eigenlijk wat met interieur?


Ja, ik heb altijd al een sterke interesse gehad voor fashion, interieur en design. Zo heb ik naast mijn werk de vooropleiding voor Artemis gedaan en toen ik in Londen woonde een cursus Fashion & Interior Journalism gevolgd aan de kunstacademie Central Saint Martins. Ik heb zelfs weleens overwogen om een volledige overstap te maken in deze richting, maar vind het werk dat ik nu doe te leuk om afscheid van te nemen. In mijn baan als consultant help ik mensen bij bedrijven via persoonlijke ontwikkeling en coaching om hun talenten zo goed mogelijk te gebruiken en zo hun doelen te bereiken. In de cursus die ik geef bij De Interieur Club komen eigenlijk al mijn passies mooi samen: mensen verder helpen (personal), mijn kennis rondom marketing en positionering (branding). En natuurlijk de doelgroep! (Interieur)

Vertel eens wat over je interieursmaak: toen jij twee jaar geleden naar het NDSM werf verhuisde, heb je toen gewoon je boeltje gepakt en in je nieuwbouw appartement gezet?


Nee zeker niet! Nadat mijn relatie in Coronatijd was uitgegaan, kon ik nu naar eigen inzicht gaan inrichten. Ik had hierbij een duidelijk moodboard voor ogen: een interieur met rustige, serene en vriendelijke uitstraling met oog voor duurzaamheid en kwaliteit, een beetje Scandinavische stijl.


Voornamelijk met wit en grijstinten en wat groene accenten in combinatie met hout. Ik vond het belangrijk dat binnen met buiten werd verbonden, Dat zie je bijvoorbeeld terug in de terracotta potten die zowel binnen als buiten staan.


Wat is een no go?


Ik houd niet van rood in een interieur. Ooit woonde ik in een gemeubileerd huurhuis met rode muren en meubels. Iedere keer weer schrikken als ik thuiskwam. Van drukke prints met bijvoorbeeld bloemen word ik ook niet heel blij. En als het even kan probeer ik trends te vermijden.


Je bedoelt bijvoorbeeld die Scandinavische trend en die duurzaamheidstrend, ha ha?


Uhh nou laten we zeggen dat ik de hypes links laat liggen en meer focus op wat ik zelf langdurig mooi vind. Ik heb er lol in om langzaamaan mooie items bij elkaar te verzamelen die een geheel vormen. En dan spaar ik daar liever wat langer voor dan een impulsaankoop te doen. Ik maak redelijk stijlvaste en bewuste keuzes.


En houd je van kunst?


Ja, heel erg. Naast dat ik het kunstwerk gewoon mooi moet vinden, verdiep ik me ook echt in de kunstenaar. En als ik er dan voor ga, raak ik er niet snel op uitgekeken. Zo heb ik op dit moment kunst van Thomas Trum, fotokunst van David van Dartel en niet te vergeten van mijn eigen vader (zie foto).


Heb je een favoriete plek in huis?


Het kookeiland is een heel fijne plek om te werken, maar ook om met vrienden aan te hangen en voor hen te koken. Het heeft iets ongedwongens. En vanaf het kookeiland heb je ook meteen mooi zicht op de kunstwerken.


Wat doe je graag in je vrije tijd?


Tijd doorbrengen met vrienden, high intensity sporten, en loop regelmatig een halve marathon. Daarnaast ben ik dol op het bezoeken van exposities, daar krijg ik veel energie van. Dat was helemaal fantastisch toen ik een jaar in Londen woonde: daar heb ik zowat alle musea afgestruind.


En een guilty pleasure: als het even kan, houd ik de zaterdagochtend vrij en start ik de dag in een koffietent, waar ik me dan rustig drie uur in mijn eentje kan vermaken met tijdschriften.


Drie uur?


Ja, echt drie uur.


En wat lees je dan?


Bijvoorbeeld Fantastic Man, Milk Magazine, Eigen Huis & Interieur of mijn favoriet Monocle magazine. Maar ook gewoon de Volkskrant. Heerlijk!


Je hebt al een aantal trainingen gegeven bij de De Interieur Club. Kun je tips geven op basis van de struggles die je voornamelijk tegen bent gekomen?


Durf te kiezen, veel interieur professionals hebben angst om er echt voor te gaan staan. Het is mooi om die blokkades weg te kunnen nemen.

Toegeven aan jezelf dat het een proces is en dat je fouten mag maken. Ga het gewoon doen. En mocht het misgaan dan anticipeer je daarop. Alles is beter dan niks doen. En heb vertrouwen dat het goed komt.

Leer jezelf en je talenten als ondernemer kennen. Waar krijg je energie van, waar lekt het weg?

Waar ligt jouw uitdaging of wens voor de komende periode?

Ik krijg veel energie van creatief bezig zijn. En dan denk ik met name aan het schrijven van artikelen of het ontwikkelen en/of geven van cursussen. Ik zou daar naast mijn huidige werk meer tijd voor willen vrijmaken. Eens kijken hoe ik dat kan inpassen.

Wanneer kunnen we een nieuwe cursus van jou verwachten?

Vanaf 6 maart begin ik weer met een nieuwe groep! In de cursus help ik je om stappen te zetten om van jezelf een sterk merk te maken. De cursus is opgebouwd uit 3 modules en daaraan gekoppeld 3 live sessies om de opdrachten te bespreken en voor vragen. We doen het in een groep van maximaal 8 deelnemers omdat je zoveel van elkaar kan leren. Er zijn nog drie plekken. Wil je meer informatie kijk dan even hier.

Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page