top of page

Terugblik De Interieur Club Live Talk met Marcel Wanders tijdens Business Tuesday!

Op dinsdag 3 oktober was Business Tuesday in EXPO Greater Amsterdam! Tijdens deze dag voor interieurprofessionals spraken Mark Timo en Gertrude met ontwerper Marcel Wanders. In deze Live Talk hebben wij het gehad over het begin van zijn carrière, zijn verdere loopbaan, over Moooi, waar hij medeoprichter van is, en over zijn nieuwe interieurbedrijf Basta. Volgend jaar starten wij met De Interieur Business Club waar wij exclusief voor de members live talks gaan organiseren. Klik hier voor meer informatie over de Business Club.Marcel Wanders over zijn carrière

In de Live Talk vertelde Marcel Wanders dat hij meerdere studies gedaan waaronder Design Academy Eindhoven. Daar heeft hij 1 jaar gestudeerd en is toen van school afgestuurd. Hij studeerde in 1988 af aan de hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Ook vertelde hij over het begin van zijn loopbaan en hoe hij zijn weg gevonden heeft.


Zijn Knotted Chair, uit 1996, werd op de Salone del Mobile in 
Milaan door Droog aan de wereld onthuld: een stoel gemaakt met macramétechniek, met materiaal van hightech koord dat is gehard door epoxy. Het ontwerp was baanbrekend en vestigde zijn naam internationaal.

In 2001 heeft hij Moooi mede opgericht. Waar veel jonge ontwerpers hun eerste producten lanceerden uitgekozen door Marcel Wanders. “Na twintig jaar Moooi had ik een lijst met dingen die ik anders wilde doen, maar die zo ingesleten zitten in de organisatie dat ze niet te veranderen zijn. Dus ben ik weer van voren af aan begonnen.”

Nieuw bedrijf van Marcel Wanders Basta

Het nieuwe bedrijf Basta van ontwerper Marcel Wanders wil de meubelindustrie verduurzamen. Geen wereldwijd gezeul met materiaal en onderdelen meer. Basta produceert banken zo dicht mogelijk bij de kopers en gebruikt daarbij gerecyclede petflessen. Wat Basta nog het meeste onderscheidt van Moooi – of welk ander meubelmerk dan ook – is dat het bedrijf zich exclusief richt op één product. Door die specialisatie kan Basta niet alleen heel goed worden in wat het bedrijf doet, maar ook een lagere prijs vragen dan fabrikanten die veel verschillende materialen op voorraad hebben en telkens hun productielijn moeten aanpassen. Aan een Italiaanse designbank met een vergelijkbaar afwerkingsniveau hangt al gauw een prijskaartje van €10.000. De Basta kost minder dan een derde daarvan.


Tijdens Business Tuesday is een aparte podcast opgenomen met ontwerper Marcel Wanders. Deze staat op maandag 16 oktober om 12.00 uur op de bekende podcastkanalen!

Iedereen die bij Business Tuesday was heel erg bedankt voor het komen!


ความคิดเห็น


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws: