top of page

Maandblog oktober: een carrièreswitch naar de interieurbranche

Je hebt altijd al passie voor interieur en design gehad, maar nooit durven kiezen voor een creatieve opleiding. Misschien zeiden mensen in jouw omgeving ook wel "Met een creatief beroep kan je toch geen geld verdienen?"


In de interieurbranche werken veel mensen die een carrièreswitch gemaakt hebben. Op maandag 24 oktober is Mariëlle van Essen te gast in onze podcast, zij heeft onlangs besloten om te stoppen als strafrechtadvocaat en een nieuwe carrière te starten als interieurontwerper. En ook onze podcast host Mark Timo is 5 jaar geleden gestopt in de hotellerie en geswitcht naar de interieurbranche. En zo zijn er veel legio voorbeelden van mensen die aandurfden de switch te maken.


"Zou je je passie voor interieur echt kunnen omzetten naar een droombaan in de interieurbranche?"


Als je denkt aan een carrièreswitch neem je de ervaring van je vorige beroep mee, plus de mensenkennis die je in de loop van de jaren hebt opgedaan. Je weet hoe je moet communiceren met klanten, leveranciers, aannemers en schilders. Maar toch heb je het nooit aangedurfd om te kiezen. Ondernemen in de interieurbranche is zeker niet makkelijk. Behalve het vaktechnische wat je leert op een interieuropleiding moet je zorgen dat je alles weet over een interieurbedrijf starten en hoe je bijvoorbeeld je eigen marketing doet. Daarom hoor je deze onderwerpen met regelmaat terug in De Interieur Club Podcast.


Wat kun je in het maandblog van oktober lezen:


Onderwerpen De Interieur Club Podcast oktober

Maandag 3 oktober: de toekomst van social media voor interieurprofessionals

De social media kanalen veranderen continu. Waar moet je nu op focussen als interieurprofessional? Is Instagram op zijn retour? Welke kanaal is effectief voor jou als interieurprofessional? Welk medium gaan wij gebruiken in de toekomst? Hoe weet je of je social media effectief gebruikt? Waar zitten jouw potentiële klanten?


Social media trendwatcher en auteur Kirsten Jassies gaat ons inspireren! Ook is onze Pinterest expert Vera Lauret te gast.


Maandag 10 oktober: netwerken is doodeng! 5 tips om het wel te doen.


Je weet eigenlijk wel dat je moet gaan netwerken maar die drempel om het echt te gaan doen! Naar een netwerkevent gaan, waar misschien wel jouw potentiële klant rondloopt of leuke vakcollega’s.


En je weet vast wel dat 70% van de projecten via via gaan en dat als je een leuke samenwerking aangaat je elkaar kan versterken?


Maar je moet er niet aan denken. Je bent helemáál niet iemand die kordaat over de drempel stapt en een beetje leuk gaat lopen praten met iedereen en zo de leukste opdrachten binnenhaalt. In deze podcast gaan Mark Timo en interieurfotograaf Gertrude van den Brink verder op netwerken in. Want als je het niet doet loop je de beste opdrachten mis!


Maandag 17 oktober: de vier fases die een interieurontwerper doorloopt bij een interieurproject


In deze podcast hoor je hoe interieurontwerper Florien In de Braek te werk gaat. Ze gaat vertellen hoe zij een project doorloopt met klanten en hoe zij structuur aanbrengt in haar opdrachten. Op een interieuropleiding leer je niet hoe je de processen van een project goed aanpakt en waar je allemaal tegenaan loopt als je meerdere projecten tegelijk doet. Florien gaat ons inspireren en haar werkwijze vertellen!


Naast Florien zijn ook Manon van den Burg en Jort van de Vorstenbosch van pCon te gast. Florien werkt met pCon dit helpt haar sneller en efficiënter te werken. Wat doet pCon en hoe gebruikt Florien dit?

Maandag 24 oktober: in the spotlight Marielle van Essen


Een geslaagde carrière als advocaat, een eigen advocatenkantoor én regelmatig gevraagd worden om op tv uitleg te geven bij spraakmakende zaken, dat is niet iets wat je zomaar opgeeft. Toch doet Marielle van Essen (46) het. Na twintig jaar volgt ze haar droom om interieurontwerper te worden.


Het is niet een stap die je zomaar neemt. "Ik voelde al langer dat ik niet echt meer gelukkig werd van mijn werk. In coronatijd heb ik daarom een sabbatical genomen om er goed over na te denken en om zeker te weten dat de twijfels niet door vermoeidheid kwamen.”


Mark Timo gaat in gesprek met Marielle over haar keuzes, haar twijfels en haar durf om de switch te maken naar de interieurbranche.


Maandag 31 oktober: Kim de Vaal van Cosentino


Kim de Vaal van Cosentino is te gast in de podcast. Het Spaanse familiebedrijf is marktleider in de productie en distributie van innovatieve materialen voor architectuur en design.


Naast Kim zijn een aantal interieurprofessionals te gast die vertellen hoe zij samenwerken en welke mogelijkheden er zijn om materialen en producten toe te passen. Cosentino heeft in Amsterdam 550 m2 ruimte aan materialen op groot formaat, vloertoepassingen, badkamer en keukenopstellingen, mock-ups van geveltoepassingen en een atelier met kleurstalen. Je hoort alles in de podcast over hoe je een samenwerking kan aan gaan met Cosentino!


Gratis e-book downloaden: een carrièreswitch naar ondernemer in de interieurbranche in 6 stappen van Laura Hindriks:


Podcast Awards, stem op De Interieur Club Podcast!

Wij maken iedere week met veel plezier De Interieur Club Podcast voor jou! Diverse onderwerpen en gasten om jou te inspireren en te informeren. Inmiddels staan er al 50 podcast online en in de zomer hebben wij 5 speciale Zomergasten podcasts gemaakt. Wij zouden het heel tof vinden als je ons zou willen nomineren voor een Dutch Podcast Award. Zo krijgt De Interieur Club Podcast meer bekendheid en kunnen wij nog meer mensen inspireren met mooie verhalen.


Stem je op ons in de categorie business? Het is zo gepiept:

Nomineren kan niet meer

De Interieur Club Academie oktober


De academie biedt weer veel mogelijkheden voor interieurprofessionals en onze experts staat te trappelen om jou te helpen!


Check hier alle startdata en details van de cursussen: https://www.deinterieurclub.com/interieuracademie

De Interieur Club Netwerkborrel

Ben jij er ook (weer) bij? Er zijn inmiddels al meer dan 70% van de kaartjes verkocht dus wil je er bij zijn? Wacht dan niet te lang met het kopen van een ticket. Tot vrijdag 2 december!


コメント


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page