top of page

Woonkamer trends 2023: Duurzaam, kleurrijk en thuiskantoor

Als interieurprofessional ben je vast al op de hoogte van de nieuwste woonkamer trends van 2023, die nog steeds worden beïnvloed door de corona-periode. Hoewel we weer meer vrijheid hebben en terug naar kantoor kunnen, blijft thuiswerken super populair. En dat zorgt voor heel wat nieuwe inspiratie voor de woonkamer!


Thuiswerkers willen vrijheid en ruimte om te ademen. Frisse lucht is daarbij heel belangrijk, dus binnen en buiten worden steeds meer één geheel. En duurzaamheid is hot! Niet alleen wordt er gezocht naar gerecyclede materialen, maar ook vintage items zijn erg in trek. Als interieurprofessional kan je hier dus helemaal op inspelen.


Behang trends

Je kunt bij je klant écht niet meer aankomen met een simpele witte muur. De nieuwste behang trends voor de woonkamer van 2023 zijn hier om daar verandering in te brengen! Ga voor warme groen- en aardetinten om de natuur naar binnen te halen. Textielbehang is ideaal voor grote ruimtes vanwege de positieve akoestische werking. En ook wandbekleding van hout of natuursteen wordt steeds populairder om die gezellige sfeer te creëren.

Voor sfeervolle hoekjes raden we aan om de muur door te trekken tot in het plafond. En vergeet vooral niet om kozijnen en deuren een bijzonder accentkleur te geven of een tint donkerder dan de muur voor een mooi ton sur ton effect. Zo ben je helemaal up-to-date met de nieuwste woonkamer trends van 2023.


Interieurkleur trends


In 2023 zullen we veel gedurfde stijlen met felle kleuren terugzien in de interieurkleur trends van woonkamers. Denk aan banken in felblauw, knalgele bijzettafels en gedurfde kleurkeuzes voor stoelen. Ook andere kleuren, zoals felgroen, diep paars en oranje tinten zullen passen bij de woonkamer trends van 2023.

Passen al die uitgesproken kleuren niet bij je klant en het project, geen paniek, want het warme en natuurlijke kleurenpalet is nog altijd actueel. Aardetinten als zandkleur, taupe en beige vallen nog steeds in de smaak. Prachtig in combinatie met warme houtkleuren voor warmte in een neutraal interieur. Ook zorgt de samenkomst van lichte, neutrale tinten met donker hout voor meer diepte in de kamer.


Duurzaam wonen


Bewuste keuzes maken wordt steeds belangrijker, zo ook met de woonkamer inrichting. We worden elke dag weer opnieuw geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Steeds meer woonwinkels bieden duurzame accessoires en meubels aan. Neem dit begrip eens mee in je moodboard voor woonkamer inspiratie.


Een duurzaam interieur begint bij het kiezen van meubels en accessoires van duurzame materialen, zoals hout met het FSC-keurmerk, gerecyclede kunststoffen en natuurlijke stoffen, zoals wol en katoen. Het gaat niet alleen om het kiezen van milieuvriendelijke materialen, maar ook om het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Bij de keuze van producten kan rekening worden gehouden met de herkomst en kan er worden gekozen voor lokale producten om de transportafstand te beperken.

Tot slot is het belangrijk om te kiezen voor tijdloze ontwerpen die niet snel uit de mode raken of sterk materiaal dat lang mee gaat. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat het interieur niet alleen duurzaam is voor de planeet, maar ook voor de portemonnee. Goed voor een project met een wat lager budget. Wij zijn absoluut voorstander van deze woonkamer trends.


Lees meer over het realiseren van een duurzaam interieur voor je klant.


Thuiskantoor


Als interieurprofessional mag je het thuiskantoor niet vergeten bij de woonkamer trends van 2023. Steeds meer mensen werken namelijk hybride na de pandemie. Maar hoe ontwerp je een goede werkplek als de klant weinig ruimte heeft? Het antwoord: het bureau komt in de woonkamer te staan.

Een thuiskantoor is natuurlijk geen traditioneel kantoor. Het is belangrijk om het bureau op een plek met veel natuurlijk licht te plaatsen, maar zorg wel voor raambekleding, je klant wil zijn computer nog wel blijven zien. Kies voor lichte kleuren zoals grijs, wit, beige of lichtblauw. En let bij het zoeken van inspiratie ook op duurzame materialen, wat dat is in deze tijd tenslotte onmisbaar.


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page