top of page

Wat is er dit jaar te zien op Design District in Rotterdam?

Design District staat bijna voor de deur! Dit is hét vakevenement voor de interieurprofessional in Rotterdam. Gedurende 3 dagen op 24, 25 en 26 mei is de beursvloer van de Van Nelle Fabriek van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van zo'n 200 interieurmerken. En Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en je kan natuurlijk ook één van onze talks volgen!


Mark Timo en Gertrude verzorgen op 24 en 25 mei De Interieur Club Live Talk tijdens deze interieurbeurs! Toegang is gratis maar zorg wel dat je jezelf op tijd inschrijft. Onderaan dit blog kan je ook een gratis toegangskaart krijgen voor Design District 2023!


Waar moet je zeker even gaan kijken tijdens Design District in Rotterdam? Onze 6 tips!

1. FEST Amsterdam

FEST is in 2013 opgericht door Femke Furnée vanuit een persoonlijke behoefte aan origineel en betaalbaar design. Furnée: “Ik zocht mooi design voor een goede prijs, maar kwam erachter dat dit niet gemakkelijk te vinden is. Aan de ene kant heb je het massa-aanbod van de woonboulevards, aan de andere kant de voor mij onbetaalbare high-end designmerken. Ik besloot in het gat daartussen te springen.” Inmiddels heeft FEST een online store en zeven eigen winkels, in Amsterdam (2), Utrecht, Rotterdam, Antwerpen, Gent en Brussel.

Mark Timo en Gertrude van den Brink van De Interieur Club verzorgen het programma van Design District Rotterdam. Ze gaan in gesprek met professionals uit de interieurbranche in De Interieur Club Live Talk tijdens deze interieurbeurs. Informatieve en inspirerende gesprekken met na het gesprek de mogelijkheid om vragen te stellen aan de gast.


Woensdag 24 mei om 12.00 uur: Ondernemer Femke Furnée van FEST

Donderdag 25 mei om 12.00 uur: Ontwerper Osiris Hertman


Zorg dat je jezelf op tijd aanmeld voor de Talks! Voor Design District Rotterdam moet je een apart kaartje aanschaffen. Via deze link kan je jezelf aanmelden!


2. Satelliet Originals

Satelliet Originals presenteert in Rotterdam de nieuwste highlights uit de Originals collectie. De sierlijke én stoere Pebble, bijvoorbeeld, een karakteristiek huzarenstuk van designer Erik Remmers die stelt: ‘Het aanbod van metalen frames kan wel een tegenhanger gebruiken.’ Remmers is on a mission.


Hoge ogen gooit ook ontwerper Lars Snellaars met zijn elegante ReUnited. Een object of affection dat je direct meevoert naar de roaring twenties. ‘De franjes zijn als de onzin van het leven: je hebt ze niet nodig, maar ze maken alles leuker,’ beweert Snellaars. Ja, eens!


Meet & greet

Vragen aan de designers van Satelliet Originals? Kennismaken? Netwerken? Of bewonderen? Je ontmoet de designers achter de Originals collectie live op donderdag. Van 17.00 tot 19.00 is er alle gelegenheid om onder anderen Jan Dijkstra, Elise Luttik, Dave Keune, Jesse Visser, Ardie van Bommel en Gerard van den Berg te ontmoeten.


3. Vloerkledenwinkel

Ook dit jaar staat de Vloerkledenwinkel weer op Design District in Rotterdam! Ben je op zoek naar het perfecte vloerkleed voor jouw project? Dan ben je bij Vloerkledenwinkel aan het goede adres. Vloerkledenwinkel is toonaangevend in vloerkleden en een begrip in de woonbranche voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Als familiebedrijf met ruim 40 jaar kennis van en ervaring met vloerkleden staan wij voor kwaliteit, persoonlijk advies en de allerbeste service. Als interieurprofessional kun je bij ons terecht voor o.a. inkoop van vloerkleden, private label collecties, maatwerk/speciale projecten, gratis stalen, productkennis/-training en/of advies en ondersteuning bij projecten.


Meet & Greet Marie-Gon en Elvire

Dit jaar hebben Marie-Gon en Elvire Rombouts ieder een eigen vloerkledencollectie ontworpen. Deze is uiteraard te zien bij Design District en op woensdag 24 mei van 10.00 - 12.00 uur kun je Marie-Gon en Elvire ontmoeten, kennismaken en vragen stellen bij de stand van Vloerkledenwinkel!


4. Zimmer+Rohde - Soul Spaces

Stoffenfabrikant Zimmer+Rohde presenteert dit jaar de collectie SOUL SPACES tijdens Design District 2023. SOUL SPACES bespeeld alle zintuigen: Ruw ontmoet glad. Mat en glanzend. Zacht ontmoet hard. Ruwe texturen contrasteren met luxueuze, hoogwaardige oppervlakken.

De perfecte interieur sfeer wordt niet alleen beïnvloed door volumes, licht en kleur, maar ook door de textuur van de oppervlakken. Stoffen spelen een sleutelrol in het interieur en verrijken de ruimte door een harmonieus of juist contrasterend samenspel van elementen. En met onze speciaal ontworpen inspiratie wand kan je direct de materialen meenemen!


Onlangs was Randolf van Kuik, verantwoordelijk voor Zimmer+Rohde te gast in onze podcast. Randolf is ook aanwezig op de stand in Rotterdam! Luister aflevering 78 over het toepassen van stoffen samen met Joyce Roll van interieurstudio Nicemakers! Dax en Joyce Roll ontwierpen hotels als The Hoxton, Hotel Mercier en het vernieuwde hotel De L’Europe. Je kan de podcast luisteren op je favoriete podcast app of hier op onze website.


5. DecoLegno

DecoLegno presenteert de nieuwste innovaties in decoratief plaatmateriaal én solid surface dit jaar tijdens Design District op een nieuwe locatie in de Tabakshal: stand V16-V17. Laat je onder andere inspireren door de structuur Jiometori van het merk Cleaf, die zijn inspiratie vindt in de werken van de Italiaanse architect Carlo Scarpa. Het eigentijdse schouwspel ontstaat doordat het warme, bruine houtdecor de voelbare lijnenstructuur volgt, die zowel in verticale als in horizontale richting over de plaat loopt. Indrukwekkend indien toegepast in grote oppervlakken, maar ook zeer interessant voor keukendesign. Of beleef de optische tactiliteit in de textuur Nadir welke doet denken aan een geweven tweedstof in een gemêleerd kleurenpalet van blauwgrijs, beige en gebroken wit. Toegepast in een wastafelmeubel zorgt de Nadir voor een verrassend effect.


Met het Durasein® solid surface programma wil DecoLegno jouw creatieve partner zijn in het ontwikkelen van vernieuwende en originele ontwerpen. Op Design District zullen met name de bijzondere decors uit de collectie getoond worden. Deze variëren van levendige aders tot subtiele glitters, maar ook eigentijdse unikleuren. Dit bijzondere materiaal, dat thermisch vormbaar is en super hygiënisch biedt nagenoeg onbegrensde mogelijkheden voor jou als interieurvormgever. DecoLegno zal tevens een collectie waskommen tonen die gemaakt zijn met solid surface. Met een uitgebreid aanbod in hoogwaardig decoratief plaatmateriaal helpt DecoLegno jou graag bij het creëren en ontwikkelen van kwalitatieve, esthetische, duurzame en budgetvriendelijke interieurs en meubelconcepten.


6. Occony

Bij Occony gaan wij 7 juli onze netwerkborrel organiseren samen met Loof en Vitra Circle op het Hembrugterrein in Zaandam. Wil je hier nog bij zijn? Regel op tijd je kaartje! Aankomende editie van Design District lanceert Occony niet één maar twee nieuwe producten, de Hana vergadertafel in samenwerking met circulair interieurmerk Aectual en de Ray tafel ontworpen door Lex Pott.


Occony is trots op de samenwerking met circulair interieurmerk Aectual; beide bedrijven hebben duurzaamheid en high-end design als kernwaarde. De Hana vergadertafel is het eerste product uit de unieke collectie. Hana refereert aan de Japanse uitspraak van ‘bloem’, subtiel refererend aan de vorm.


Occony staat bekend om zijn expertise in het omzetten van circulaire afvalstromen naar werkende designproducten. Occony optimaliseert de technische mogelijkheden van Aectuals’ 3D-geprinte PolyAI tot een robuust product dat wordt toegepast in diverse kantooromgevingen. Aectual maakt meubels en systemen via XL 3D-printing van gerecyclede materialen in een volledig circulaire loop. Het gebogen 3D-geprinte onderstel van de Hana tafel is gemaakt van PolyAl, de gerecyclede binnenfolies van drankkartons. Na gebruik kan het materiaal worden versnipperd en opnieuw geprint in nieuwe producten, waardoor volledig circulair gebruik is gegarandeerd.


De nieuwe producten zijn een waardevolle aanvulling op de huidige collectie met circulaire oplossingen voor het faciliteren van een duurzame werkomgeving.


Regel hier je gratis toegangskaartje voor Design District Rotterdam!

Heb jij je al ingeschreven voor De Interieur Club Talks op Design District? Gratis toegang, meld je hier aan!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page