top of page

Eerste keer Milaan Design Week? Dan mag je deze tips niet overslaan!

De eerste keer naar Milaan Design Week? Komende weken ga je vast overspoeld worden met informatie over waar je heen moet in april. Wat mag je zeker niet missen? Wij hebben al verschillende artikelen gemaakt over Milaan Design Week 2024. En in dit artikel kun je de belangrijkste events lezen als je voor het eerst naar Milaan gaat (of afgelopen jaren als een kip zonder kop door Milaan bent gegaan).


Hier lees je onze artikelen over Milaan Design Week 2024:


Eerste keer Milaan Design Week? Dan mag je deze 6 tips niet overslaan!


1. Brera Design Week

Brera is zeker een van de leukste en levendigste wijken van Milaan. Tijdens Milaan Design Week zijn er in Brera meer dan 260 evenementen, waaronder 15 nieuwe showroomopeningen. Het is alweer de vijftiende editie van de Brera Design Week dit jaar met het thema Materia Natura. Het evenement onderstreept de centrale rol van het district bij het promoten van de internationale designcultuur het hele jaar door, met een focus op lifestyle, kunst en mode.


Wat: Brera Design Week 2024

Wanneer: 15 – 21 April 2024

Waar: Brera Design District


2. Isola Design Festival

Het is alweer de achtste editie van het Isola Design Festival. Meer dan 320 internationale ontwerpers, studio's, creatieven en fabrikanten zullen deelnemen op meer dan 40 locaties in Isola.


Dit jaar is het thema This Future is Currently Unavailable. Met het thema moedigt Isola ontwerpers aan om te onderzoeken hoe design en nieuw vakmanschap de toekomst van onze planeet kunnen vormgeven. Dit jaar introduceert het festival nieuwe locaties toe zoals Lampo Milano, WAO PL7 en Galleria Bonelli.


Wat: Isola Design Festival

Wanneer: 15 – 21 April 2024

Waar: Isola Design District3. Rossana Orlandi


Bijna niemand die Milaan Design Week bezoekt slaat de gallery van deze Italiaanse "Good Mother" of Design over. Aan de Via Matteo Bandello is de gallery gevestigd van Rossana Orlandi. Op een dromerige binnenplaats kom je binnen bij deze gallery. Het is ook een geweldige plek om even uit te puffen of te lunchen.


De gallery van Rossana Orlandi was vorig jaar ook een van onze 10 hoogtepunten van Milaan Design Week. In 2002 besloot Rossana Orlandi de modewereld, die al dertig jaar haar domein was, te verlaten en een kunst- en designgalerie te openen in Milaan. Vanaf het moment dat ze de sprong waagde, werd de gallerie een waar walhalla voor design. Wat heeft Rossana Orlandi in 2024 in petto tijdens Milaan Design Week? Ze weet ons ieder jaar te verrassen!


Wat: Gallery Rossana Orlandi

Wanneer: 15 – 21 April 2024

Waar: Via Matteo Bandello, Milaan


4. Alcova


Ook één van de hoogtepunten in 2023 was Alcova. In 2024 op twee gloednieuwe locatie in Varedo. Twee historische villa's zijn door Alcova gekozen als locatie voor de volgende, zevende editie. De twee locaties zijn op korte loopafstand van elkaar.


Alcova brengt onafhankelijke merken, galerijen en opkomende ontwerpers samen. Alcova is in 2018 gestart door Valentina Ciuffi en Joseph Grima, en door de jaren heen op de meest fantastische locaties gehouden. Op verlaten en onbekende plekken in Milaan - van een voormalige fabriek in de wijk Nolo, tot het militaire hospitaal van Baggio en vorig jaar het gebied van het voormalige slachthuis Porta Vittoria. Ook dit jaar ga op deze prachtige locaties zeker weer verrassende ontwerpen zien!


Wat: Alcova

Wanneer: 15 – 21 April 2024

Waar: Via Umberto I, 148, Varedo & Via Vittorio Emanuel II, 48, Varedo


5. Triennale di Milano

Een bezoek aan Triennale di Milano mag niet ontbreken op je lijstje. Het museum voor kunst & design waar onder andere de expositie “Design Metaphors” zich bevindt. Maar ook een tentoonstelling samengesteld door Rossana Orlandi: Design Walk in Budapest. De tentoonstelling viert de creatieve sfeer van Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, aan de Donau gelegen als knooppunt van culturele fusie, en presenteert het architecturale en designerfgoed door een eigentijdse lens. Het benadrukt het unieke vermogen van de stad om haar veelzijdige historische tradities te behouden en tegelijkertijd de moderniteit te omarmen.


Wat: Design Walk in Budapest

Wanneer: 15 – 21 April 2024

Waar: Viale Emilio Alemagna 6


6. Masterly - the Dutch in Milano

Masterly keert voor zijn achtste editie terug naar het historische Palazzo Giureconsulti in Milaan. Deze editie, samengesteld door Nicole Uniquole, telt 85 deelnemers en biedt een rijk scala aan hedendaagse ontwerpen, variërend van avant-gardistische meubels tot geavanceerde digitale installaties, die het diverse en dynamische landschap van Nederlands design benadrukken.


Onder de geselecteerde deelnemers bevinden zich de ROOTS-tentoonstelling van Simone van Es, de ontwerpen van Robert Bronwasser, de geometrisch gevormde en felgekleurde lichtlijnen van Aptum, de samenwerking met Aleksandra Gaca X Casalis en vele anderen.


Op woensdag 17 april is op deze droomlocatie de netwerkborrel van De Interieur Club. Dit is het must-go-to event om al je interieurcollega's te onmoeten. Inmiddels zijn 90% van de kaartjes verkocht. Wacht dus niet te lang om hier nog bij te zien!


Wat: Masterly - the Dutch in Milano

Wanneer: 16 - 21 april

Waar: Piazza dei Mercanti 2

Naar kaartjes netwerkborrel 17 aprilComments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page