top of page

5x toffe merken gezien op de Dutch Design Week in Eindhoven en nog duurzaam ook!

Vorige week vond de Dutch Design Eindhoven week plaatst. Met werk van meer dan 2600 ontwerpers is het aanbod gigantisch. Op zoek naar praktische tips waar jij mee aan de slag kan? Ik stelde een lijstje samen van 5 duurzame merken die jij mee kan nemen in je interieurontwerp.


Ik ben Jan Visser, eigenaar van studio Jan Visser. Ik

ontwerp duurzame retail interieurs voor merken en retailers die goed willen doen als missie hebben.


De mooiste merken die ik tegenkwam op de Dutch Design week Eindhoven 2022:


1. De flexibele bank - A lott of space

De bank van A lott of Space op de Dutch Design Week in Eindhoven

Op de Dutch Design Week kwam ik deze bank van A lott of Space tegen. Dit is een bank die met je meegroeit. Voor nu, straks en later. De bank pas je makkelijk aan als je leven verandert. Je past makkelijk een nieuw module toe. En elk onderdeel is makkelijk te repareren en te vervangen. En, als je na een lange tijd toch iets anders wilt, kan de bank worden hergebruikt voor een nieuw thuis. De stof is van 98% gemaakt van gerecyclede polyester en de vulling van de kussens van 100% snijafval.

https://alottofspace.nl/


2. De parka kast – Campo

De parka kast van Campo op de Dutch Design Week in Eindhoven

Een ander mooi merk dat ik tegen ben gekomen op de DDW Dutch Design Week is Campo. Daar introduceerden zij PARKA ''kast met een Jas''. Deze modulaire kast bestaat uit losse onderdelen die je kan vervangen. De wolvilten bekleding is afneembaar en te wisselen: zo heb je steeds weer een andere uitstraling. Ook de kastfronten kunnen worden gewisseld. Door de kast te stapelen maak je van een lage kast een hoge kast. De omkledingen zijn gemaakt van wolvilt, de body van 100% circulair en licht plaatmateriaal en de frontjes van 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar materiaal.


3. Het uitleen designmeubel - Wintage

Plastic space age chairs van het merk Wintage op Dutch Design Week Eindhoven

Het merk Wintage was ook aanwezig tijdens de Eindhoven Design week. Wintage is een webshop en uitleen van vintage design meubilair. Je klanten kunnen de items kopen, jij kan ze lenen voor korte evenement of shoots. Zo maakt dit bedrijf het voor iedereen haalbaar om een vintage interieuritem in huis te hebben. Dit bedrijf maakt design niet alleen beter betaalbaar, ook voorkomen ze hiermee een overbodige stroom aan nieuw geproduceerde items die na gebruik weer weg gedaan worden. En het lenen is ideaal dus als je voor een kortlopend project of fotoshoot een vintage item nodig hebt.


4. Het alternatief voor stuc - Tierrafino

Het alternatief voor stucwerk: Tierrafino. Gezien op de Dutch Design Week in Eindhoven

Standaard stucwerk is niet heel duurzaam. Gelukkig biedt Tierrafino een goed alternatief. De leemstuc wanden creëren een mooie, gezonde en sfeervolle woonomgeving. Met de verschillende producten, zoals leemstuc, leempleister en leemverf is al altijd wel een oplossing voor jouw project. De producten worden gemaakt van klei wat ervoor zorgt dat de wanden meer vocht opnemen, warme behouden wanneer nodig en juist koel voelen in de zomer. Ook zorgt dit voor een gezonder binnenklimaat.5. De duurzame raamstoffering - A House of Happiness

A House of Happines gordijnen op de Dutch Design Week in Eindhoven

Bij A House of Happines zit duurzaamheid in het DNA. Deze textielspecialist biedt meerdere duurzame alternatieven voor gordijnstoffen. Zo zijn er vier circulaire stoffen gemaakt van snijafval van de eigen productie. Ook wordt snijafval van t-shirts en gerecycled polyester gebruikt in verschillende collecties. Zij konden dus niet ontbreken tijdens de DDW.


Waarom duurzaam?

Steeds meer consumenten zijn zich bewust van klimaatproblemen. Van bedrijven en overheden verwachten ze een verantwoorde en duurzame aanpak. Maar ook zelf zijn ze steeds meer bereid te kiezen voor een duurzamere lifestyle. Jij als interieurontwerper kan inspelen op deze beweging. Als de vraag toeneemt wil jij hier klaar voor zijn. Door voor jezelf alvast een bibliotheek aan te leggen met duurzame alternatieven ben jij de vraag van je klant voor.


Duurzaam duur of tweedehands?

Er zijn veel misvattingen over een duurzaam interieurontwerp. Zo zou het duur zijn, minder van kwaliteit en vooral zich richten op een specifieke stijl en trend: groen, vintage of retro. Een duurzaam interieur hoeft zeker niet per se retro of groen te ogen en bestaat uit meer dan alleen tweedehands meubels en materialen. Ook heeft dit interieur niet duurder te zijn: sterker nog. Je ontwerpt het liefst voor een langere periode: meubels het liefst flexibel en modulair en materialen van hoge kwaliteit en waardevast. Bij voorkeur werk je met natuurlijke materialen zonder giftige stoffen met als gevolg dat het leefklimaat en daarmee de gezondheid van de gebruiker wordt verbeterd. Een duurzaam interieur is dus niet alleen waardevol voor de planeet, maar ook voor de mens en portemonnee.


Duurzaam ingewikkeld?

Ik kan me voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Van vernieuwen, vervangen tot herstellen. Er zijn vele mogelijkheden voor jouw interieurplan. Gelukkig hebben veel merken en ontwerpers hier al veel onderzoek naar gedaan! Elk jaar komen er meer duurzame en verantwoorde meubels en materialen op de markt. Op de Dutch Design Week Eindhoven waren hier al veel te zien.
コメント


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page