top of page

De 10 beste apps voor jou als interieurondernemer!

Welke apps zijn écht handig bij het succesvol maken van jouw interieurbedrijf? In de app stores van Apple en Google zijn inmiddels ontelbaar veel apps te vinden. Welke zijn nou echt handig voor een interieurondernemer en kunnen ervoor zorgen dat jij jouw werk makkelijker en sneller kan doen? Let op: niet elke app is gratis maar heeft wel gratis functies. Ga eerst eens een maand proberen om te kijken of het iets voor jou is en schaf daarna pas de betaalde versie aan met nog meer functies.


Deze 10 apps gaan jou helpen als interieurondernemer:


1. Canva

Met Canva kun je onder andere content maken voor sociale media, presentaties voorbereiden en huisstijlen ontwerpen. Er zijn veel templates waaruit je kan kiezen zodat jouw content er professional uitziet. Doordat de tool volledig online is kan je het flexibel inzetten op verschillende apparaten, zodat je altijd en overal bij je ontwerpen kan!

interieurondernemer

2. Fiverr

Hier vind je de beste freelancers over de hele wereld die voor jou een logo, website of tekst kunnen maken. Van grafisch ontwerp en fotografie, tot digitale marketing, websites maken of programmeren: op Fiverr worden allerlei digitale skills aangeboden. Tegen een interessante prijs kunnen freelancers jou helpen met je interieurbedrijf bouwen! Je stemt met elkaar een prijs en deadline af en ze gaan aan de slag met je opdracht.


3. Slack

Werk je met meerdere interieurprofessionals aan een project? Dit is een goede app om bestanden te delen, elkaar feedback te geven en gesprekken te voeren. Het is ideaal voor het stellen van korte vragen want chatten voelt minder formeel aan dan e-mailen. Een groot voordeel van Slack is dan ook dat je minder met elkaar hoeft te mailen. Slack brengt alle communicatie van een interieurproject samen op één plek, die overzichtelijk en doorzoekbaar is.

interieurproject

4. Calendy

Word je gek van het inplannen van afspraken met je klanten en leveranciers? Het kan heel efficient met Calendy. Het is een online afsprakensysteem waarmee je klanten zelf hun afspraken kunnen inplannen. Het enige wat jij hoeft te doen is (eenmalig) afspraken in te plannen. Je stuurt daarna je klanten een link en daarmee plannen ze zelf een afspraak in op de tijd dat het jou uitkomt. Dit gaat je een hoop tijd schelen. Wil een klant een afspraak wijzigingen? Dan plant die zelf via de link een andere afspraak in!


5. Things 3

Waar hou jij je to-do lijstje in bij? De app Things 3 is handig bij het maken van een checklist en voor taken die meerdere stappen bevatten. Met Things 3 kun je taken logisch ordenen op mate van prioriteit, project en tag. Je takenlijst kun je op verschillende manieren bekijken. Je kan de taken ordenen op bijvoorbeeld taken die je vandaag of in de nabije toekomst moet doen, taken die je op elk moment kunt doen en taken waar je misschien ooit aan toe komt. Maar ook ordenen per project. Hoe handig?

to do lijst

6. Trello

Trello is een tool die bedoeld is om je interieurprojecten te managen. Het idee van Trello is dat je met een soort van prikbord werkt. En op dat prikbord kun je vervolgens aparte”borden” maken, bijvoorbeeld: ‘to-do’, ‘mee bezig’ en ‘gedaan/klaar’. De taken of activiteiten worden vervolgens in een van die borden geplaatst als aparte lijstjes. Stel dat je bijvoorbeeld bij “to do” hebt staan dat je vandaag een keukenontwerp maakt, maar je komt er niet aan toe, dan maak je bij “to do” eerst alle dagen van de week aan en vervolgens kun je taken onderling verslepen naar een andere dag. Je kunt ook teammembers toevoegen waarmee je aan een project werkt.


7. Buffer

Gebruik je meerdere social media kanalen voor je interieurbedrijf? Social media bijhouden kost heel veel tijd. Met Buffer kun je berichten en status-updates voor verschillende sociale media kanalen inplannen. Vervolgens plaatst Buffer ze automatisch voor je, op de vooraf door jou ingestelde tijdstippen.

interieurondernemers

8. Moneybird

Je administratie bijhouden dat is helaas ook wat bij ondernemen hoort. Voor de meesten niet het leukste klusje. Voor een sluitende boekhouding zorgen; voor elke interieurondernemer is dit een verplichting. Voor vrij veel interieurprofesisonals is dit tegelijkertijd ook een uitdaging. Ook omdat het bijhouden van de boekhouding tijdrovend is. Moneybird is een online boekhoudprogramma. Je kan er mee facturen versturen naar je klanten, betalingen doen en banktransacties bijhouden. Daarnaast kun je er ook je werkuren bijhouden en al je zakelijke contacten opslaan.


9. Miro

Werk je met een team aan een interieurproject? Miro is een innovatief online platform dat teams een flexibele werkruimte biedt voor gezamenlijke planning en het visualiseren van ideeën. Een brainstorm over een interieuropdracht? Met Miro kunnen gebruikers onbeperkt borden maken om ideeën vast te leggen en te organiseren, interieuropdrachten te plannen en workflows te stroomlijnen. Miro is een ideaal platform voor teams op afstand en teams die zich op dezelfde locatie bevinden maar moeten samenwerken aan interieurprojecten.


10. Toggl

Ben je met een interieurproject bezig en wil je weten hoeveel uur je er aan gewerkt hebt. Misschien word je wel per uur betaald of heb je een totaalprijs. Het is in beide gevallen handig om te weten hoe lang je over een project gedaan hebt. Toggl houd de tijd bij die je werkt per project. Dat kan handig zijn als je meer interieuropdrachten hebt of als je inzicht wilt in je dagbesteding. Elk project heeft een kleur en naam die je zelf instelt. Toggl maakt je bewust van je effectieve uren.


Heb je al naar onze zomergasten geluisterd? Luister op je favoriete podcast app of hier op onze website!

Jeroen van Zwetselaar

Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page