top of page

Je kan nu stemmen op De Interieur Club Awards! Dit zijn alle genomineerden!

De stembussen zijn geopend voor de jaarlijkse De Interieur Club Awards. De hele maand november kan jij stemmen op de genomineerden. Op vrijdag 15 december gaan wij De Interieur Club Awards 2023 uitreiken tijdens onze netwerkborrel in Utrecht.


De vakjury Lorraine Dunkley, Theo-Bert Pot, Mark Timo en Eva van de Ven hebben de genomineerden in de drie categorieën bepaald. Dit zijn de categorieën:

Dit is de vakjury van De Interieur Club Awards 2023

Breng je stem uit!

Je kan stemmen tot en met 30 november op jouw favoriete genomineerden. Wil je bij de uitreiking zijn? Er zijn nog een paar laatste kaartjes voor de netwerkborrel van vrijdag 15 december bij Table du Sud in Utrecht. De laatste netwerkborrel van 2023! Check hier de laatste kaartjes

Dit zijn alle genomineerden voor De Interieur Club Awards 2023. Breng je stem uit!


Genomineerden Interieurprofessional van het jaar

Peggy Kuiper

Ik ben afgestudeerd in grafisch ontwerpen op de kunstacademie St. Joost waarna ik als stagiair van Anthon Beeke veel geleerd heb. In 2014 besloot ik om mij te verdiepen in fotografie waarvan ik 6 jaar genoten heb en een mooi sociaal netwerk heb opgebouwd. Zoekende naar het juiste medium waarin ik me vrij voelde en het dichtste bij mijn nature staat kwam ik al snel uit op wat ik als kind graag deed, schilderen. Ik besloot de kwast weer op te pakken in 2019 en ben niet meer gestopt met schilderen met mijn trouwe viervoeter Balou aan mijn zijde.


fotocredits: Danielle Siobhan

Margriet Kok

MEK Styling is de interieurstudio van Margriet Kok, oftewel Mek. Ze is interior designer en stylist en samen met haar rechterhand Gaby Hoeper, zijn ze gespecialiseerd in het verwezenlijken van projectontwikkelingen van begin tot eind. Het werk van MEK valt uiteen in twee divisies: MEK Studio en MEK Collection.


MEK Studio

De projecten kunnen gaan om de esthetische styling van een enkele ruimte, of de complete projectbegeleiding van renovaties of nieuwbouwprojecten.

De kenmerkende zachte minimalistische esthetiek van MEK is ontstaan uit een rijke basis van ruwe texturen, organische vormen en lichtspel - gecombineerd met unieke items en statementkunstobjecten.

Naast haar interieurprojecten maakt MEK ook graag gebruik van haar creativiteit om prachtig werk te creëren voor magazines, merken en warenhuizen.

Dit werk omvat zowel (event)styling voor merken zoals Zara Home, Vogue en De Bijenkorf of showrooms inrichten voor internationale modemerken als Ulla Johnson, in Parijs tijdens Fashion Week.


MEK Collection

De MEK Collection bestaat uit een reeks unieke items waar Mek samen met autonome kunstenaars uit heel Europa heeft gewerkt, maar ook uit gecureerde objecten en persoonlijke ontwerpen.


Rick Tegelaar

Ontwerpstudio uit Arnhem, opgericht door Rick Tegelaar in 2011.

“Nieuwsgierigheid heeft de kat misschien gedood, maar het voedt een hoge dosis creativiteit in mijn dagelijkse zoektocht om impact te creëren met innovatief ontwerp door materialen en hun productiemogelijkheden opnieuw te definiëren.” Rick’s werk bevindt zich op de grens van materiële (her)ontwikkeling en engineeringtechnieken, maar altijd met een delicaat gevoel voor esthetiek. Iconisch ontwerp dat ondergewaardeerde materialen omarmt met een compleet nieuwe technische benadering.


Rick en zijn team observeren, onderzoeken, stellen vragen en wagen zich in het onbekende om te werken aan zelf geïnitieerde en op maat gemaakte projecten vanuit hun creatieve studio in Arnhem (NL). De Meshmatics-kroonluchter van Moooi is een toonaangevend voorbeeld van hoe Rick gewoon kippengaas transformeerde in een buitengewone, internationaal geprezen interieurklassieker.


Gefascineerd door machines, toegewijd aan productontwerp en met een scherp oog voor esthetiek, is Rick in staat om verbluffende innovaties om te zetten in een commerciële realiteit. Deze veelzijdige aanpak, samen met een gedegen verantwoordelijkheidsgevoel voor de circulaire economie, resulteert vaak in zinvolle samenwerkingen met de R&D- en Design-afdelingen van gerespecteerde internationale merken op het gebied van mode, retail, interieur en productontwerp. Rick Tegelaar (Rotterdam, 1986) studeerde in 2011 cum laude af aan de afdeling productontwerp van ArtEZ Arnhem.


DAB Studio

Lotte en Dennis Bruns, partners zowel zakelijk als privé, richtten DAB Studio op in 2016. Het duo is niet in één woord of zin te omschrijven, ze zijn altijd in beweging. Ze zien zichzelf als medium. Een medium bij het vertalen van wensen en verhalen, het geven van context en het bieden van perspectief. Ze worden erkend door verschillende nationale en internationale lifestyle- en interieur magazines zoals o.a. Architectural Digest, Yellowtrace, ELLE Decoration, Dezeen en Residence en ontwerpen interieurs met grote aandacht voor detail, kwaliteit en artisticiteit. Dit jaar, 2023 staat in het teken van 'enlightening' wat zich zal manifesteren op de stand van Residence tijdens PAN Amsterdam.

Genomineerden Interieurtalent van het jaar

Marcos Kueh

Marcos Kueh is een textielkunstenaar uit Borneo. Zijn praktijk gaat over het veiligstellen van hedendaagse legendes op textiel; hij gebruikt vezels om stukjes dagelijkse verhalen aan elkaar te rijgen die hij tegenkomt bij het vertellen van verhalen - net zoals de voorouders van Borneo deden met hun dromen en legendes, vóór de komst van geschreven alfabetten uit het Westen.

Aanpassend aan de grondbeginselen van traditioneel grafisch ontwerp en het slimme verstand van reclamefilosofieën, beschrijft Marcos zijn werken als geweven posters en billboards. Met behulp van trefwoorden die betrekking hebben op de derde wereld, zoals moeizaam, ingewikkeld, traditioneel en langzaam, maakt hij nauwgezet zijn meer dan levensgrote posters die een wereld beschrijven waarin het onderwerp van de ander is, en het construeren van berichten kost tijd en moeite.

Met zijn werk wil hij dat het publiek heroverweegt hoe we onze realiteit vormgeven via de visuele en tekstberichten die we consumeren – hoe dit de manier beïnvloedt waarop we onszelf zien en spreken en hoe we anderen waarnemen en beschrijven. Tussen de regels door zijn zijn wanhopige pogingen om ons op te roepen elkaar als mens te zien.


Liza Wassenaar

Liza werd geboren in Lisse. Dat Liza stylist is geworden bij vtwonen, is niet bepaald toeval. ‘Ik wilde al mijn hele leven stylist worden. Zelfs in oude schoolwerkjes wist ik het al te benoemen.’ In een oud schriftje vond ze zelfs de tekst: ‘Als ik later groot ben, wil ik werken voor een magazine zoals vtwonen of Libelle’ en dat is gelukt. Als kind wilde Liza elke verjaardag een nieuwe kamer (zodat ze weer opnieuw kon beginnen met inrichten). Mijn stijl is verfijnd en daar herken je al mijn stylingproducties aan. Dit krijg ik grappig genoeg ook regelmatig terug van anderen. Ik hou van warme kleuren en werk liever met beige dan grijs. Mijn handtekening zit 'm in de details, bijvoorbeeld in de accessoires die ik tot in de puntjes afstyle. Mijn werk heeft nog nooit een dag aangevoeld als een baan, meer als mogen maken en leven in wat ik het liefste doe, maak de wereld graag een stukje mooier en gelukkiger.


Pepijn van Otterlo

Pepijn Fabius Clovis van Otterlo omschrijft zichzelf als autonoom ontwerper. ‘Ik maak interieur­objecten, bruikbare sculpturen, producten en meubels.’


Wat hem zo anders maakt dan veel van zijn collega’s is zijn materiaalkeuze: afval. Of zoals hij het zelf noemt: ‘Restmateriaal. En dan niet zozeer om er nieuw materiaal van te maken, maar om het integraal opnieuw te kunnen gebruiken.’


Dat laatste is vooral een kwestie van verbeelding: ‘Ik onderscheid me door mijn grenzeloze fantasie en mijn speelse vormgeving, die los is van alle conventies.’


Arlette Sarican

Van onbetaalde opdrachten tot een onderneming; Arlette Sarican, Arlet Styling, zag haar hobby veranderen in haar beroep. Met een afgeronde studie Bedrijfseconomie op zak, leek dat niet meest voor de hand liggende stap. “Maar als je creatief bent, dan vind je uiteindelijk je roeping wel” aldus de Interior designer.

Inspiratie zit voor Arlette Sarican in de kleine dingen en ze is geboren met een oog voor detail. “Inspiratie vind je overal. Niet persé in de volledige inrichting maar juist in de details. Mijn oog valt op één element; een meubelstuk of boekenkast bijvoorbeeld, dat houd ik in mijn hoofd en een vertaling daarvan zie je later terug in mijn designs. Dat had ik al als kind, dan kon ik uren kijken naar een wand vol schilderijen, een posterverzameling of een gekke kleur. Nu valt mijn oog op details in showrooms en beurzen die ik bezoek. En reizen die ik maak. Een huis moet een emotie met zich meebrengen, het moet gelukshormonen aanwakkeren en juist dát doe je door middel van kleine details.” Een detail dient als herinnering.” Als mijn klanten kinderen hebben bijvoorbeeld, vind ik het belangrijk dat ze bepaalde elementen nooit vergeten. Een bijzonder lampje, een fauteuil in een gekke kleur. Zo heb ik dat met de lamp van mijn oma en het dressoir van mijn ouders, dat blijft me altijd bij en het zijn bijzondere herinneringen.”


Genomineerden Interieurproduct van het jaar

HKliving | Fluffy vloerkleed

HKliving is een Nederlands interieurmerk opgericht door Emiel Hetsen en Sander Klaver. De initialen van hun beide achternamen zijn gebruikt om de merknaam HKliving te creëren. De combinatie van een creatieve geest en een wiskundig brein is een winnende formule gebleken. Aan de basis creëert HKliving toegankelijke collecties met producten geïnspireerd op traditionele en bruikbare ontwerpen met respect voor de geschiedenis, maar altijd om er een moderne look en feel aan te geven. Tijdens het ontwerpproces is de nadruk gelegd op het respecteren van de originele stijl/invloed, maar tegelijkertijd op het creëren van toegankelijke items.


Dit pluizige vloerkleed is handgeweven van zachte wol en heeft een luxueus lange en dikke pool die gezelligheid toevoegt aan een kamer en comfortabel en zacht onder de voeten is. Dat is zo Retro! Dit pluizige vierkante vloerkleed is gemaakt van wol en zorgt binnen een mum van tijd voor een rustgevende verbinding in huis.


Kees Dekkers | No Waster Chair

De No Waste Chair is het afstudeerproject op het HMC van ontwerper Kees Dekkers. Dit jaar konden wij niet om de No Waste Chair heen, zelfs koningin Maxima heeft twee exemplaren gekocht.


Het uiteindelijke doel van de No Waste Chair is om gedragsverandering en een mooiere wereld te creëren. "Aan de No Waste Chair heb ik zo'n 7 a 8 maanden gewerkt. Voor de stoel heb ik veel tijd gestoken in het onderzoek, ik wilde iets doen met het recyclen van materialen. Ik vond dit een interessant proces. Ik dacht; hoe kan ik nou echt het verschil maken. Tijdens het onderzoek bedacht ik: al het afval wat we recyclen is al een keer met een gedachte ontworpen en gemaakt. Waarom gebruik ik de esthetiek en de schoonheid van deze producten niet in mijn ontwerp?"


Slide walnut/copper | Valentin Loellman

Sinds december 2019 is ontwerper Valentin Loellmann eigenaar van de voormalige gemeentelijke Gasfabriek, in de volksmond beter bekend als de Cokesfabriek.


Valentin is een meester in het creëren van sfeer. Zijn meubels, vloeiend van lijn, vertonen een grote liefde voor vormen uit de natuur. Met veel aandacht en liefde worden ze ambachtelijk gemaakt uit diverse houtsoorten, meestal gecombineerd met metaal zoals koper en messing. De sfeer van een elegant sprookjesbos dringt zich op. In een paar ruimtes in de fabriek die grotendeels klaar zijn, heeft de ontwerper het grote gebaar gehanteerd door zijn stijl door te voeren in totaalinrichtingen, compleet met ingebouwde banken, keukenbladen, trappen, deuren en kozijnen.


Brass Basket | SECO Orfebres

Dit is het object dat één van de juryleden in het kader van esthetiek en schoonheid het meest heeft geraakt dit jaar. "Heb wel tientallen filmpjes vanuit verschillende hoeken gemaakt. Het werk hing op zaal in een museum in Madrid dat ik tijdens het Madrid Design Festival in februari dit jaar bezocht."


Een wandobject van een meter lang bij een halve meter breed, met de hand geweven. Wellicht klinkt dat niet meteen heel interessant of uniek in zijn soort, maar het is een handgeweven wandobject van messing. "Een techniek die ikzelf nog nooit eerder heb gezien in combinatie met deze harde, gladde materie."

Vorig jaar won Anne van Heugten van Nox Studio Interiors de Award Interieurtalent van het jaar. Ze was te gast in De Interieur Club Podcast aflevering 63 en vertelde haar verhaal. Luister hier de podcast terug!


Opmerkingen


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page