top of page

Kinderkamer inrichten? Vijf tips van eigenaresse Jacoline van interieur label Bibelotte

Een kinderkamer inrichten, waar begin je en belangrijker, hoe maak je het leuk voor de kids maar ook voor de ouders zelf? Het hele gezin loopt immers meerdere keren per dag naar binnen. En wie zegt dat het een het ander hoeft uit te sluiten.

Waar menig mens denkt dat de kinderkamer gevuld moet zijn met Disney iconen en hysterisch behang; think again. Kinderkamers zijn juist het leukst wanneer er een fijne mix van rustige en drukke kleuren is. Wanneer er print gebruikt wordt en wanneer er een vleugje volwassenheid in terug te vinden is. Want een designlamp die jij tof vindt, waarom zou die misstaan op de kamer van je mini? Daarom juist leuk om out of the box te denken en te mixen en matchen.


Hier lees je 5 tips die je erbij kan pakken als je aan de kinderkamer begint. Van baby tot tienerkamer.


Tip 1 basiskleuren

De basiskleuren zijn fijn om te definiëren als je aan de interieuropdracht gaat beginnen. En vaak is dit een muur waar de rest wit wordt gelaten. Waarom geen combinatie van kleuren? Een fijne basis van zeg, 3 tinten waar je de rest op wil laten aansluiten. Op de site van Bibelotte kan je bijvoorbeeld een tof behang gemixt zien met mooie verf tinten. Dat geeft fijne inspiratie. Verfpotten die overigens pas sinds kort mee te bestellen zijn bij Bibelotte. Zo lanceerde Bibelotte deze verflijn een kleine maand geleden. In het assortiment zit genoeg voor een ieder. Vaak kiezen wij voor 3 kleuren (pak vooral de verftinten erbij). Je kan juist contrasterende kleuren kiezen, of ga voor een rustige en wat uitgesproken tint. Up to you. Ook leuk om meteen een match te maken voor een muur met behang. Ook dat vind je bij Bibelotte. Deze tinten vormen dan je basis. Mogen we je een klein beetje uitdagen? Wees niet bang om te kiezen voor felle kleuren. Dat zorgt voor een instant vrolijk gevoel.


Tip 2 Opbergruimtes

Aan de hand van je kleurpalet kan je aan de gang gaan met de inrichting. Wist je dat accessoires en opbergruimtes net zo leuk en belangrijk zijn als de grotere meubels? Richt je een kleinere kamer in, dan is het wel zo fijn voldoende opbergplek te hebben. De kids zijn namelijk veelal verzamelaars als het gaat om knutselwerkjes en lego blokken. Toffe kasten, bureaus met opbergruimte zijn dus key. Uiteraard kan je deze nieuw kopen of scroll eens door marktplaats. Vaak is een combinatie van beide (zowel vintage als nieuw) perfect voor het totaalplaatje. Likje verf erover, nieuwe deurknoppen en gezelligheid ten top. Tegenwoordig zijn er ook multifunctionele kasten te krijgen. Bijvoorbeeld een bureau waar je een speelgoedmand onder kwijt kan. Of een kast met lades waar kleding in kan. Een zorgvuldige zoektocht scheelt je later gedoe.


Tip 3 Accessoires

Je zou denken “dat komt wel” maar onderschat het niet. Juist de grappige items als een nachtlampje, poster en toffe knuffel maken het verschil en de gezelligheid. Het is immers een kinderkamer. Posters lastig? Wat vind je kind leuk? Lego fan, zoek eens op internet naar een toffe print met lego blokken of doe peppa pig in een lijstje. Zeker met een toffe lijst eromheen in mooie kleur kan dit origineel uitpakken.

Schroom ook niet om eens een normaal interieur voorwerp te gebruiken in een kinderkamer. Een nachtlampje wat je zelf tof vindt of een krukje dat je klant nog had staan kan juist voor kids ook heel leuk zijn.


Tip 4 Lichtplan

Je denkt misschien, lampen op de kinderkamer; least of my worries. Maar ook bij het kroost op de kamer is een fijn lichtplan nodig. Een klein lampje bij het bed voor dat boekje ‘s ochtends (om zelf wat langer te kunnen slapen) en leuke staande lamp bij een chill hoekje waar gekleurd kan worden. Daarnaast zijn lampen tegenwoordig ook vaak eyecatchers. Kies bijvoorbeeld een lamp in de vorm van een paddestoel of dier, gegarandeerd een blij kind.


Tip 5 Be original

Out of the box denken kan je goed op weg helpen bij een originele kamer. Denk bijvoorbeeld aan een vrolijke slinger in mooie tinten boven een baby bedje. Of een vintage meubel dat je nog bij je oma hebt zien staan. Likje verf en klaar voor een nieuw leven. Daarnaast zeggen we altijd graag; niks is voor altijd. Wat nu leuk staat op de kinderkamer kan over een paar jaar weer leuk in je woonkamer en visa versa.

Ook kan het fijn zijn om duurzaamheid soms mee te nemen in je keuzes. Een kamer met teddybeertjes? Grote kans dat de kids (of de ouders) er na het tweede levensjaar alweer op zijn uitgekeken. Een babykamer kan al best wat stoere elementen bevatten om zo wat langer mee te kunnen.


Voor meer informatie of inspiratie neem je een kijkje op de partnerpagina van Bibelotte.


Wil je de podcast luisteren waar de eigenaar van Bibelotte te gast was bij Mark Timo? Luister dan aflevering 75 op Spotify of Apple Podcast of natuurlijk op onze website!


Yorumlar


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com