top of page

Binnenkijken bij een sfeervol appartement in Antwerpen ontworpen door Nathalie Swinkels van Studio Zuyd

Binnenkijken blijft iets geweldigs, zeker als het interieur on point is! De vorige keer keken we binnen bij het kleurijke stadsappartement van Jaleesa Sulman. Deze keer gaan we de grens over en nemen we een kijkje in een appartement in Antwerpen, samen met Nathalie Swinkels, oprichter van interieurstudio Studio Zuyd. Nathalie heeft dit luxueuze en sfeervolle ‘hotel chique’ appartement ontworpen voor haar opdrachtgevers. Ze deelt haar passie voor interieurontwerp, vertelt over haar keuzes voor maatwerk en hoe ze haar opdrachtgevers heeft weten te verrassen met haar interieurontwerp.


Binnenkijken bij het luxueuze en sfeervolle appartement ontworpen door Nathalie Swinkels!


In 2016 richtte je Studio Zuyd op. Hoe heb je dit aangepakt?

Ik ben begonnen met freelance opdrachten voor andere ontwerpbureaus, maar droomde al sinds mijn studie over een eigen ontwerpstudio. In 2018 renoveerden mijn partner en ik onze eerste woning en Utrecht (een kleine stadswoning van 75 m2) en richtten dit volledig naar mijn eigen stijl in. Dit trok de aandacht van het middensegment dat luxe wilde wonen tegen een betaalbare prijs. Na een publicatie van ons huis in Stijlvol Wonen kreeg ik steeds meer aanvragen en ontwikkelde ik mijn eigen herkenbare stijl, waar veel klanten mij nog steeds voor benaderen.

Inmiddels bestaat Studio Zuyd bijna 8 jaar en ben ik gegroeid van het middensegment naar het hogere segment, waar ik klanten begeleid bij het gehele proces. Vanaf het schetsontwerp leid ik hen naar een eindresultaat, tot in de kleinste details uitgewerkt.


"Ik ben begonnen met freelance opdrachten, maar droomde al sinds mijn studie over een eigen ontwerpstudio."


Wat kenmerkt jouw eigen stijl?

Mijn ontwerpen zijn een harmonieus samenspel van strakke lijnen, warme verlichting en hoogwaardige materialen. Ik geloof dat een goed ontwerp deze elementen combineert en versterkt, terwijl het tegelijkertijd rust, balans en luxe uitstraalt. Dit bereik ik door zorgvuldige aandacht te besteden aan de indeling, het lichtplan, maatwerk en meubilair, die naadloos op elkaar zijn afgestemd.


Wat was de vraag van jouw klant voor het appartement in Antwerpen en hoe heb je dit vertaald naar een interieurontwerp?

De opdrachtgevers voor dit appartement zijn van oorsprong Vietnamees, maar zijn geboren in Nederland. Aangezien Antwerpen een van hun favoriete steden is, hebben ze besloten om hier een tweede woning aan te kopen, voor weekendverblijven. Hun wens was vooral om het appartement een lichte, serene uitstraling te geven. Om hun roots subtiel te verwerken in het ontwerp, heb ik kleine details toegevoegd, zoals het lijnenspel in het tv-meubel, de bonsai bomen en kunst en verlichting.


Het tv-meubel is uitgevoerd in decoratief plaatmateriaal met de uitstraling van eikenfineer en plaatmateriaal met een betonlook.


Welke keuzes heb je gemaakt in dit interieurontwerp?

Ik hecht veel waarde aan gelaagdheid in mijn ontwerpen, waarbij maatwerk elementen de kern vormen. Ik geloof dat deze aanpak harmonie en eenheid in een interieur creëert, waardoor mijn klanten een gevoel van rust ervaren waar ze zo naar verlangen. Mijn ontwerpproces bij dit project begon met het prachtige uitzicht als inspiratiebron. Dit heeft zich onder andere vertaald naar een eethoek met uitzicht naar buiten en een tv-meubel met open elementen, zodat je zelfs tijdens het tv kijken kunt genieten van het uitzicht.


In de roomdivider is de eikenlook gecombineerd met decoratief plaatmateriaal met de uitstraling van luxe marmer.


Waar heb je de opdrachtgevers mee verrast?

De opdrachtgevers kozen ervoor om een interieurarchitect in te schakelen vanwege twee uitdagende elementen in het appartement: twee grote betonnen kolommen en de schuine lijnen. Ik heb ervoor gekozen om de grote kolommen te integreren in het interieur, waardoor ze minder prominent aanwezig zijn. Eén kolom is opgenomen in het tv-meubel en wordt subtiel verlicht met ledverlichting, terwijl de andere verborgen is in de roomdivider naast de eettafel. De klant was aangenaam verrast dat vooral de kolommen met maatwerk zo naadloos zijn opgenomen in het interieur.


De Quercia is anti-vingerafdruk, wat zeker in een keuken een groot voordeel is.


Hoe heb je de keuze voor de verschillende kleuren en materialen gemaakt?

Ik werk in elk project graag met decoratief plaatmateriaal van DecoLegno, vanwege hun grote diversiteit aan kleuren en structuren. Voor dit project wilde ik als basis een mooie rustige eikenlook met een lichte grijstint, die ook nog eens anti-vingerafdruk is. De Quercia heb ik zelf thuis, omdat je hierin de natuurlijke uitstraling van eikenfineer ervaart. Daarnaast heb ik de Ares gebruikt met lichte betonstructuur, wat een mooi contrast biedt ten opzichte van de houtnerf van Quercia. Het marmer in de roomdivider is ook van decoratief plaatmateriaal, wat het mogelijk maakt om marmer op deze manier toe te passen. Decoratief plaatmateriaal is kleurvast, wat zeker in een licht appartement een groot voordeel is. Zo verandert het kleurenpalet van het interieurontwerp niet door de natuurlijke invloeden van licht.Heb je een tip voor interieurvormgevers die net zijn gestart met hun bedrijf?

Ik probeer altijd een ontwerp te creëren vanuit mijn eigen perspectief. Hierbij stel ik mezelf steeds de vraag: hoe zou ik zelf hier willen wonen? Wat zijn logische ontwerpkeuzes voor deze ruimte? En welk comfort zou ik hier willen ervaren, vergelijkbaar met thuis? Hierdoor kan ik mijn ontwerp overtuigend en met veel enthousiasme presenteren. Bovendien blijf ik altijd trouw aan mijn eigen signatuur, waardoor mijn ontwerpen een herkenbare rode draad hebben voor iedereen.


Ontwerp: Nathalie Swinkels, Studio Zuyd

Realisatie: Stefan Martens interieur

Fotografie: Peter Baas, voor The Art of Living


In aflevering 123 van De Interieur Club Podcast deelt Laura Brokaar van MUGG en Saskia ten Cate van Decolegno hoe je in 6 stappen een droomkeuken kunt ontwerpen. Wil je de de podcast terugluisteren? Luister hier op je favoriete podcastapp!Kommentare


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page