top of page

Miljonair worden als interieurondernemer? Deze interieurprofessionals gingen jou voor!

De Quote 500 is weer uit! De lijst bestaat uit de vijfhonderd rijkste Nederlanders op dit moment. Om in de lijst te komen moet je een vermogen hebben van minimaal 125 miljoen euro. En daar zitten een aantal interieurondernemers bij! Het geschatte vermogen van alle genoteerden samen bedraagt nu 241 miljard euro, en het aantal miljardairs is gestegen tot een recordaantal van 51.


In de lijst staan 19 interieurondernemers die laten zien dat je met werken in de interieurbranche rijk kan worden! De interieurprofessionals hebben hun vermogen (grotendeels) weten te verdienen in de interieurwereld! Laat je inspireren door deze interieurprofessionals!


Deze 19 interieurprofessionals zijn miljonair geworden! Sta jij als interieurondernemer volgend jaar ook in Quote 500? :)

Plek 493 | Olaf, Harald en Rolf Elderenbosch - 125 miljoen

Op plek 493 in de Quote 500 staan de

Plantenbakkenbroers Elderenbosch. Olaf, Harald en Rolf Elderenbosch zijn rijk geworden met bloempottenbedrijf Elho uit Tilburg.


Interieurbedrijf Elho inspireert zoveel mogelijk mensen om meer groen in hun dagelijks leven te brengen. Dat doen ze met mooie, duurzame design bloempotten en slimme plant verzorgingsoplossingen waar mens en natuur blij van worden.


Het familiebedrijf is al jaren voorloper op het gebied van duurzaamheid en innovaties in het bloempotten segment.


Plek 471 | Bernhard ten Brinke | 130 miljoen

Ondernemer Bernhard ten Brinke is de oud-eigenaar van Bribus Keukens en heeft een vermogen van 130 miljoen. Hij pluste dit jaar maar liefst 5 miljoen euro. Bribus Keukens maakt keukens voor de zakelijke markt. Bribus helpt onder andere woningcorporaties, vastgoedontwikkelaars en -beheerders om vrijkomende, nieuwe of te renoveren huurwoningen snel van een nieuwe keuken te voorzien.


Plek 403 | Pieter van Nuys | 155 miljoen

Ook een interieurondernemer in de lijst die rijk is geworden met keukens. Nieuw in de lijst is Pieter van Nuys van Nuva Keukengroep. Zijn vermogen wordt geschat op 155 miljoen euro. Nuva Keukens is een familiebedrijf, opgericht in 1977 in Someren vanuit de gedachte dat de keukenmarkt toe was aan een verfrissende keukenspeciaalzaak die het anders ging doen dan anderen. Pieter van Nuys heeft op zijn achttiende de zaak overgenomen van zijn vader en heeft inmiddels vijf vestigingen in Brabant en Limburg.


Plek 396 | Rob Teunissen | 160 miljoen

Rob Teunissen vergaarde zijn fortuin met Teunissen & Becking, een interieurbedrijf in badkamers en tegels. Rob Teunissen is de tegel- en badkamerbaron uit Almelo met een vermogen van 160 miljoen.


Teunissen & Becking is sinds 1962 een begrip in de wereld van tegels, keukens en badkamers. Ze hebben een grote showroom in Almelo met ruim 5.000 m2.


Plek 339 | Robbert-Jan Dekker | 165 miljoen

Robbert Jan Dekker is enig eigenaar van Dekker Hout. Zijn overgrootvader begon in 1885 in de Zaanstreek met de handel in hout en verhuisde later naar Den Haag.

Hij staat dit jaar op plek 339 met een vermogen van 165 miljoen.


Dekker Hout is één van de grootste industriële houtbewerkers en producenten van geverfde houtproducten in Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in kozijnhout, tuinhout, gevelbekleding, deuren en (gelakte) plinten en ander lijstwerk.


Plek 278 | Rob, Mark en Pieter Diks | 220 miljoen

De familie Diks maakt al 100 jaar bedden. De broers Rob, Mark en Pieter deden dat eerst met Beter Bed, sinds 2018 vooral onder de naam van Swiss Sense. Het vermogen wordt geschat op € 220 miljoen.


Met meer dan 125 winkels en een webshop in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken is slaapspecialist Swiss Sense een toonaangevende speler op de Europese slaapmarkt.


Plek 201 | Henk en Mark van Cranenbroek | 275 miljoen

De tuinmeubelbroers Henk en Mark van Cranenbroek staan op nummer 201. Dat ruzie maken niet goed is voor je interieurbedrijf, dat bewijzen Henk en Mark van Cranenbroek.


Van Cranenbroek heeft vijf winkelfilialen, waarvan vier winkels in Noord-Brabant en Limburg en een winkel in Belgisch-Limburg. De broers zijn gezakt in de Quote 500, vorig jaar stonden de broers nog op de 174e plaats. Ze zijn groot geworden met hun winkels in tuinartikelen, vooral met trampolines en loungesets,


Plek 178 | Jan en Gerrit Hoekman | 305 miljoen

Dat je ook rijk kan worden met het maken van tapijten bewijzen de broers Jan en Gerrit Hoekman van de Condor Group. Condor Carpets is sinds 1992 gegroeid naar één van Europa’s grootste tapijtproducenten en levert kamerbrede tapijtproducten voor residentiële en contracttoepassingen.


Wereldwijde distributie vindt voornamelijk plaats via groothandels, winkelketens en industriële afnemers. Condor Carpets is gespecialiseerd in het tuften van synthetische en natuurlijke tapijten in alle denkbare variëteiten.


Plek 146 | Jos van Tol | 360 miljoen

Jos van Tol staat met een vermogen van 360 miljoen in de lijst. Woongroothandel Kaemingk staat bekend als een innovatieve leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar.


Als marktleider in Europa tonen ze ieder seizoen weer vernieuwende collecties in onze compleet gerestylede showrooms in Nederland, België, Duitsland en de Verenigde Staten. Het assortiment telt ruim 19.000 artikelen, die we leveren aan meer dan 73 landen over de hele wereld.


Plek 127 | Wouter Bakker en Gertjan den Hartog | 390 miljoen

Wouter Bakker en Gertjan den Hartog van webwinkel VidaXL maken een hele grote sprong in de lijst. VidaXL is een online retailer gevestigd in Nederland die alles aanbiedt wat je nodig hebt voor je huis en tuin.


Ze kozen in 2013 voor de internationale naam ‘VidaXL’ gekozen. VidaXL verkoopt aan zo'n beetje de hele wereld en heeft daarvoor 2000 medewerkers in dienst.


Plek 24 | Ben Mandemakers | 1,8 miljard

Ben Mandemakers verkocht met Mandemakers keukens voor bijna € 1,2 miljard aan keukens en badkamers. Goed voor dikke winsten en een dividenduitkering van € 75 miljoen volgens de Quote.


De Mandemakers Groep of DMG is een Nederlands bedrijf dat actief is in het verkopen en plaatsen van keukens in de meubel- en badkamersector.


Deze interieuronderneming is eigenaar van diverse keuken- en woonformules. Het interieurbedrijf werd in 1978 opgericht door Ben Mandemakers (1956). Hij begon in de schuur van zijn ouders in Kaatsheuvel. Net als de heren van Table du Sud!Plek 2 | Ralph Sonnenberg | 6,2 miljard

De hoogste interieurprofessional in de lijst van de Quote 500! Ralph Sonnenberg van Hunter Douglas staat net als vorig jaar stevig op de tweede plaats van rijkste Nederlanders. Ralph Sonnenberg is een Nederlands ondernemer. Hij vergaarde zijn vermogen als eigenaar en ceo van Hunter Douglas, bekend van de Luxaflex-raambekleding.


Het vermogen van Ralph Sonnenberg wordt geschat op 6,2 miljard euro. Ralph Sonnenberg woont in Zwitserland. Daar heeft hij een prachtig kasteel met negentien slaapkamers aan de rand van het Vierwoudstrekenmeer, nabij het plaatsje Meggen.


Bijna 70 procent van de rijksten zag het vermogen stijgen. De Quote 500 wordt aangevoerd door Heineken topvrouw Charlene de Carvalho. Zij is goed voor 12,6 miljard euro. Op de derde plaats staat Frits Goldschmeding van Randstad met een geschat vermogen van 5,8 miljard euro.


Vanaf 1 januari start De Interieur Business Club! De ideale combinatie tussen verdieping, inspiratie en het vergroten van je netwerk in de interieurbranche! Kijk hier voor meer informatie.


Heb jij de laatste podcast al beluisterd? Aflevering 100 gaat over PAN Amsterdam. Luister deze aflevering nu in je favoriete podcastapp!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page