De badkamer is de ruimte waar veel Nederlanders hun dag starten en afsluiten. Waar vroeger de badkamer voornamelijk functioneel en wit was, wordt tegenwoordig deze kamer meer gezien als wellnessruimte. Een ruimte die aansluit bij het design van het huis en het dagelijks leven van de bewoners.
Interieurprofessionals krijgen daardoor steeds meer aanvragen om deze kamer te stijlen. Maar hoe en waar begin je als professional wanneer de badkamer nooit onderdeel van je core-business is geweest?
In deze blog nemen we jou niet alleen mee in één van de opkomende badkamer stijlen van 2023, we vertellen je ook alles over onze training voor interieurprofessionals.
Training voor interieurprofessionals
Naast de stijl van de badkamer zijn er meer onderwerpen belangrijk om jouw klanten goed te kunnen adviseren over deze ruimte, daarom heeft Mastello een basistraining ontwikkeld. Namelijk: het ontwerpen van de sanitaire ruimte voor interieurprofessionals. Van technisch advies, inrichting, kosten, stijlen en installeren van de sanitaire ruimte; het wordt allemaal behandeld in deze cursus! Nieuwsgierig?
Lees meer én schrijf je hier in voor deze innovatieve sanitair cursus.
Na het volgen van deze cursus ga je met een gezellige berg aan kennis bij ons de deur uit. Want gezellig is het bij ons altijd! Met deze kennis kan je jouw klanten beter adviseren over hun ultieme droombadkamer. Ook leuk om te weten! Je krijgt na afloop een samplebox en een map met handige content mee naar huis.
Een badkamer stijl van 2023
Eén van de badkamerstijlen van 2023 is Biophilic. Dat is natuurlijk niet zomaar een stijl. Nee, deze stijl bestaat uit: natuurlijke vormen, kleuren, daglicht en planten. Biophilic is meteen herkenbaar doordat de natuur van buiten de badkamer in gehaald wordt.
Maar waar komt de stijl Biophilic vandaan? Biophilic komt van het woord Biophilia een woord dat van origine afstamt van het Griekse woord ‘philia’ waarvan de letterlijke vertaling ‘liefde voor’ betekend. Met de toevoeging van ‘Bio’ krijg je een ‘Liefde voor het leven, natuur en alles dat levend is'. De daarbij horende band tussen mens en natuur, wat eigenlijk beter te definiëren is als een aangeboren liefde voor de natuur, het leven en al dat levend is, wordt hierbij aangehaald. Door Biophilia aan te halen in het interieur zou dit een positief effect hebben op de mensen.
“The passionate love of live and all that is alive”
Enrich Fromm, 1964
Back to the roots of nature
Wat is de stijl Biophilic in het interieur van de badkamer? Nou, eigenlijk haal je de natuur de badkamer in. De badkamer wordt steeds meer gezien als oase van rust en als wellnessruimte. Dit zorgt bij de stijl Biophilic voor een toename aan populariteit. Door de natuur de badkamer in te halen worden de zintuigen op een positieve manier geprikkeld. De natuur zorgt vaak voor een rustgevend effect. Denk bijvoorbeeld aan mensen die wandelen in de natuur om tot rust te komen. Wanneer je deze stijl in de badkamer haalt is het idee dat dit kalmerend en rustgevend werkt. Laten wij eerlijk zijn, wie wil dat nou niet! Een eigen badkamer, een oase van rust.
Mijn klant wil een Biophilic badkamer, waar begin ik? Om de stijl Biophilic in de badkamer te integreren is het belangrijk om eerst een moodboard te maken. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de gedachte, stijl en wensen van de klant. Bij het creëren van een Biophilic badkamer zijn er meer aspecten waarop gelet dient te worden namelijk: duurzaamheid en planten voor in de badkamer. Biophilic is liefde voor de natuur en het leven. Het is daarom belangrijk om duurzame snufjes, slimme technieken en de juiste planten de badkamer in te halen.
Duurzaamheid in de badkamer
Tegenwoordig zijn er diverse technieken en gadgets beschikbaar om de badkamer van jouw klanten een stuk duurzamer te maken. Wat betreft de Biophilic badkamer kunnen deze technieken eigenlijk niet ontbreken in de sanitair ruimte. Een paar technieken die mogelijk zijn om de badkamer een stuk duurzamer te maken is een waterbesparende douchekop en de douche-wtw. Een douche-wtw is een apparaat dat warmte van wegstromend douchewater hergebruikt om nieuw water op te warmen. Dit zorgt ervoor dat je minder gas of stroom hoeft te gebruiken om het water te verwarmen. Daarbij is de douche-wtw niet zichtbaar doordat het in de douchebak op afvoerpijp zit weggewerkt. Het mooie aan deze technieken is dat je niet hoeft in te leveren op het design.
Planten in je badkamer oase
Een Biophilic badkamer zonder planten = geen Biophilic badkamer. Maar welke planten kan je plaatsen in de badkamer?
Een paar planten die het goed doen in de badkamer zijn:
● Bamboe: een plant die je goed in de badkamer kan plaatsen is bamboe. Een bamboe plant kan zich aanpassen aan het klimaat en is daarom zeer geschikt om in de badkamer te plaatsen;
● Kwartjesplant: een kwartjesplant is een sterke bladplant, die het ook goed doet op plekken waar minder licht is. De Kwartjesplant brengt groen in de badkamer;
● Varens: de varen houdt van een hoge luchtvochtigheid en is daarom perfect voor in de badkamer. Ook doet deze plant het goed in een donkere badkamer.
Wanneer de wensen en behoefte van de klant duidelijk zijn ga je producten en materialen uitzoeken. Bij zo’n uitgesproken stijl als Biophilic, kan dat wat uitdagender zijn dan bij een meer ingetogen stijl. Gelukkig heeft Mastello een groot, uniek en kleurrijk assortiment waarbij je jouw Biophilic badkamer tot leven kan wekken. Dus blijf dromen, creëren, ontwerpen en laat jouw designs tot leven komen.
Meer badkamerstijlen ontdekken of meer leren over duurzaamheid? Lees het in een volgende blog. Kan je niet wachten? Neem gezellig deel aan deze cursus:
Comments