top of page

Van Japandi tot Ibizastijl: welke interieur stijlen passen bij jouw klant?

Ben jij interieur stylist en op zoek naar een manier om jouw klanten te helpen bij het creëren van een unieke en comfortabele leefomgeving? Is jouw klant zijn standaard interieur helemaal zat? Gooi dan het roer om en geef een persoonlijke touch aan de woon-, slaap- of eetkamer van je klant. Maar voordat je begint, is het belangrijk om te bepalen welke interieur stijlen het best bij de ruimte en te klant passen. Op die manier creëer je een fijne plek waar je klant ‘’u’’ tegen zegt. In dit blog zetten we een aantal stijlen op een rij zodat je inspiratie kunt opdoen voor jouw project.


Japandi interieur

Als interieur stylist is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste trends op het gebied van interieur stijlen. Een van de meest populaire trends van de afgelopen jaren is het Japandi interieur. Dit is een stijl die het beste van Japan en Scandinavië combineert met moderne, vloeiende lijnen en strakke, functionele elegantie.


Een groot voordeel van het Japandi interieur is dat het niet veel hoeft te kosten. Een essentieel aspect van deze stijl is namelijk het minimale gebruik van decoratie. Door slechts enkele meubelstukken en strakke oppervlakken te gebruiken, kun je al een Japandi-look creëren. Dit maakt de stijl ook ideaal voor de slaapkamer, waar ontspanning van lichaam en geest centraal staan.


Als interieur stylist kun je spelen met verschillende houtkleuren en deze combineren met lichte en donkere tinten om een mooi contrast te creëren. Door te experimenteren met deze elementen kun je een perfecte Japandi sfeer creëren die past bij de wensen van je klant.
Meer tips over hoe je moet omgaan met klanten en hun budget, hoor je één van onze podcasts.


Decoratie


Hoewel dit interieur minimale decoratie kenmerkt, betekent dit niet dat je het helemaal niet mag toevoegen. Een fantastisch accessoire om de ruimte mee aan te kleden en een natuurlijke sfeer te creëren, zijn planten! Dan kan er nog een keuze gemaakt worden tussen een kleine hangplant, een bonsaiboom of een ikebana-stuk.

Ibiza interieur


Zon, zee, strand… Ibiza. Dit is één van de interieur stijlen waarmee je het zomergevoel 24/7 laat terugkomen in het huis van jouw klant, of zelfs in de tuin. Door te zorgen voor een witte basis en het gebruik van natuurlijke materialen en accentkleuren, kun je een rustige en simpele Ibiza stijl creëren die bij de wensen van jouw klant past.
Als de klant gek is op de Ibiza stijl, maar ook andere wensen heeft, zijn er nog drie alternatieven die zich van elkaar onderscheiden: Ibiza-modern, Ibiza-Bohemian en Ibiza-Morrocan. Deze variaties bieden jou als interieur stylist de mogelijkheid om de stijl af te stemmen op de persoonlijke smaak van de klant en zo een unieke en persoonlijke woonervaring te creëren. Met het Ibiza interieur kun je ervoor zorgen dat jouw klant zich altijd in een zomerse omgeving bevindt.


Ibiza - modern


Waar denk je aan bij moderne interieur stijlen? Vaak aan de kenmerkende witte muren en strakke meubels in de kleuren zwart, grijs en wit. Bij de Ibiza-moderne interieur stijl wordt er ook gebruik gemaakt van hout en houttinten in bijvoorbeeld deuren, plafonds en zelfs meubels, om de warmte naar voren te laten komen.


Bohemian interieur - Ibiza stijl


Het eiland staat natuurlijk bekend om het nachtleven. Wist je dat dit is voortgekomen uit de hippiecultuur? Laat een stukje van die cultuur terugkomen in het interieur van jouw klant met het Bohemian interieur - Ibiza stijl! Bij deze interieur stijl behoud je de witte muren en de algehele basis, maar voeg je je houttinten, vrolijke kleuren en expressieve elementen toe om een uitnodigende en kleurrijke sfeer te creëren.


Ibiza - Moroccan


Is de klant in voor een Ibiza stijl woonkamer, maar gaat de voorkeur meer uit naar expressieve kleuren en elementen? Dan is de Ibiza – Moroccan interieurstijl zeker geschikt. De rustige basis wordt hier gecombineerd met een Aziatisch accent. Decoratie met print, een leren poef of een mix van bonte kleuren en materialen. Je kunt helemaal losgaan met de accessoires!


Boho interieur


Boho, oftewel Bohemian, is ook een interieurstijl die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het is een mix van kleuren, patronen en texturen die zich kenmerkt door een relaxte, nonchalante sfeer en voortkomt uit de hippiecultuur. Combineer invloeden uit verschillende culturen, zoals de Marokkaanse, Indiase en Mexicaanse, om een uitblinkende Bohemian stijl inrichting te creëren.


Gebruik natuurlijke materialen, zoals hout, riet en linnen, voor een warm en gezellig interieur dat niet alleen de bewoner, maar ook iedereen die op bezoek komt, zal verwelkomen.Bohemian Chic


Als interieur professional is het belangrijk om bekend te zijn met de verschillende interieur stijlen, zoals Boho Chic. Deze stijl combineert de relaxte sfeer en natuurlijke materialen van Boho met elegantie en glamour, door het gebruik van stoffen en metallic accenten. Dit kan handig zijn om klanten goed te adviseren bij het inrichten van hun huis.


Decoratie en meubels


Het draait vooral om de aankleding. Denk aan rieten manden, een vloerkleed met patronen en kleurrijke- en natuurlijke tinten. Met enkele tropische kamerplanten maak je het geheel compleet. De meubels in een boho interieur zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals houten bijzettafels, hangstoelen, poefs of eetkamerstoelen. Als het meubilair van natuurlijk materiaal is, dan past het perfect bij het Boho interieur stijl.


Bali interieur


Misschien wel de mooiste van allemaal, het Balinese interieur. Dit prachtige eiland in Indonesië heeft ontzettend veel karakteristieke elementen die je terug kan laten komen in het Bali stijl interieur. Wanneer je wel eens op Bali bent geweest, heb je vast gemerkt dat binnen-en buiten in elkaar over lopen. Om deze vibe terug te laten komen in bijvoorbeeld de woonkamer, pas je natuurlijke materialen toe in allerlei vormen, zoals rotan, katoen en bamboe met duidelijke vlecht- en weeftexturen.

Bali decoratie


Bij natuurlijk wonen gaat het niet om de hoeveelheid spullen, maar om de ervaring van leven in de natuur. Voeg kleur toe met accessoires, zoals kussens, vloerkleden, vazen en plaids. Houd het simpel en blijf trouw aan de aardse tinten, zoals zandbruin, donkergroen en roodbruin, anders verlies je de kalmerende sfeer.


Welke interieur stijlen passen bij jouw klant?


Als interieur stylist heb je veel interieur stijlen om uit te kiezen en eindeloze mogelijkheden om te variëren, zelfs binnen een specifieke stijl. Het is belangrijk om te luisteren naar de voorkeuren van de klant en hen de vrijheid te geven om een persoonlijke touch toe te voegen. Vergeet niet dat smaken verschillen en dat het oké is om af te wijken van een specifieke rode draad.


Meer weten over hoe je de stijl van een interieur kan bepalen? Lees hier een aantal tips over hoe je het beste een interieur moodboard kunt maken.


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page