top of page

De Scandinavische interieur stijl: minimalisme met een warme twist

Is jouw klant op zoek naar een interieurstijl waarbij rust het uitgangspunt is? Denk dan zeker eens aan de Scandinavische interieurstijl. Deze minimalistische en functionele stijl komt oorspronkelijk uit Denemarken, Zweden en Noorwegen en heeft de afgelopen jaren wereldwijd aan populariteit gewonnen.


Scandinavische stijl interieur

Een belangrijk aspect van het Scandinavisch interieur is het gebruik van natuurlijke materialen en lichte kleuren. Deze creëren een warme en gezellige uitstraling in de ruimte van je klant. Het Scandinavische stijl interieur is geschikt voor meerdere kamers van het huis. Deze interieurstijl komt het best tot zijn recht in ruimtes met veel natuurlijk licht, zoals woon- en eetkamers. Wil de klant het graag in de slaapkamer, ga dan voor strakke lijnen, eenvoudige vormen en minimalistische decoratie, vooral bij de ramen.
Kleur gebruik


Heeft je opdrachtgever je gevraagd om een Scandinavisch interieur toe te passen, ga dan altijd in gesprek over de kleuren die hierbij van belang zijn. Het kan namelijk heel goed zijn dat hij of zij een bepaalde voor- of afkeur heeft naar een bepaalde kleurencombinatie. Het zijn vaak de lichte kleuren, zoals wit, crème en lichtgrijs die goed werken. Ook pastelkleuren, zoals lichtblauw, roze en mintgroen. Natuurlijke kleuren zoals beige en bruin worden ook vaak gebruikt. Accentueer deze kleuren met donkere tonen, zoals zwart of donkergrijs, om meer diepte en contrast te creëren.Inrichting Scandinavische stijl


Bij een Scandinavisch interieur in de woonkamer wordt er vooral gefocust op een lichtgekleurde houten vloer, die vaak wordt gecombineerd met witte of lichtgrijze muren. De meubels zijn vaak van hout en hebben strakke lijnen en eenvoudige vormen. Het draait bij de inrichting van de Scandinavische stijl vooral om de materialen: hout, wol en linnen. Dit kun je naar wens combineren met een aantal functionele accessoires, zoals vloerkleden en kussens.

Wat zeker niet mag ontbreken in een Scandinavisch interieur zijn natuur planten. Deze brengen niet alleen kleur en textuur in de ruimte, maar zorgen ook voor een frisse en levendige sfeer. Vermijd overmatige decoratie en behoud ruime opgeruimde oppervlakken.


Focus bij het Scandinavisch interieur vooral op lichtgekleurde houten vloeren. Deze kan je combineren met witte of lichtgrijze muren in bijvoorbeeld de woonkamer. Voor de meubels ga je voor hout, strakke lijnen en eenvoudige vormen. Het draait bij de inrichting van de Scandinavische stijl vooral om de materialen: hout, wol en linnen. Dit kun je naar wens van de klant combineren met een aantal functionele accessoires, zoals vloerkleden en kussens. Een voor de hand liggende, maar zeker geen onmisbaar stuk decoratie, zijn planten! Deze brengen niet alleen kleur en textuur in de ruimte, maar zorgen ook voor een frisse en levendige sfeer. Vermijd alleen overmatige decoratie en behoud ruime opgeruimde oppervlakken.
Meer tips over hoe je beplanting kunt toepassen in je interieur ontwerp hoor je in deze podcast!


Scandinavisch interieur: rust en ontspanning


Wist je dat het Scandinavisch interieur heel geschikt is voor mensen met een drukke agenda? Ga eens in gesprek en kom erachter of jouw klant toe is aan een rustgevende omgeving. De minimalistische stijl en het gebruik van lichte kleuren in deze interieur stijl kunnen een gevoel van ruimte creëren en de productiviteit stimuleren.


Het gebruik van natuurlijke materialen draagt ook bij aan een verbinding met de natuur, wat stress kan verminderen en de concentratie kan verbeteren. Over het algemeen is Scandinavisch interieur erg populair geworden onder professionals vanwege de eenvoudige en functionele esthetiek. Wellicht past het Scandinavisch wonen wel bij jouw nieuwe project!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page