top of page

Online ondernemen in de interieurbranche met Elisah Jacobs!

Maandag 26 juli was Elisah Jacobs in Interieur Talk te gast. Zij is bekend onder de naam Interior Junkie. Elisah is 9 jaar geleden begonnen en heeft haar platform met succes uitgebreid. Ze werkt samen met bekende merken zoals Rituals en Karwei. Tijdens ons gesprek heeft zij veel kennis en tips gedeeld voor de interieur professional over online ondernemen.

Hoe is Elisah Jacobs begonnen?

Als klein kind was Elisah al druk met het inkleuren van dwarsdoorsnedes en plattegronden, en speelde ze met de huizen van Lego Belville. Ze ontdekte al jong dat ze het ook heel leuk vond om te schrijven na haar eerste krantenartikeltje op school. Ze zocht meteen op wat je dan kon worden: journalist dus. Best spannend om voor een verlegen meisje met mensen te moeten gaan praten en te interviewen, maar de passie was groot genoeg om dat te overwinnen.


Na de studie journalistiek wilde Elisah heel graag gaan werken voor vrouwenbladen en is ze werkzaam geweest in modeland. Met een aantal vriendinnen is ze in de tijd een modeblog begonnen, waar ze geen ene cent aan verdiend heeft. Dus toen in 2012 het idee ontstond om een blog te starten over interieur moest dat anders! Hier wilde ze geld mee verdienen, dit moest haar baan worden.

Het begin van Interiorjunkie

Voor Interiorjunkie is zij toen meteen gestart met binnenkijkers. Ze zag in de modewereld al de stylebloggers succes hebben met het vastleggen van hun outfits, maar in de interieurwereld bestond dit nog niet. Elisah dacht; “ik ga dat doen met mijn huis, met een nieuwe zithoek en nieuwe kussens en dat ga ik fotograferen!”


Zo’n 3 a 4 maanden later had ze 3000 bezoekers, toen een managementbureau contact met haar opnam. Dit bureau, onderdeel van RTL, wilde starten met een home deco sectie en Elisah was één van de bloggers die zij wilde binnen halen. Er waren in die tijd al wel heel veel blogs, maar niemand zag echt wie de persoon daarachter was. Elisah was vanaf het begin al duidelijk, ik laat mijn huis zien maar ik wil mensen ook laten zien wie Interiorjunkie is.


Dat was juist zo interessant voor het management, mensen willen graag een gezicht hebben bij een merk. Als niemand weet wie er achter zit, is het voor een adverteerder niet interessant. Toen meer mensen dat gingen doen, was Elisah al 2 jaar bezig en had ze al mooie samenwerkingen en een management. Zo is zij bijvoorbeeld ambassadeur voor Rituals, waar zij het hele jaar door hun geurkaarsen en geurstokjes promoot.

Hoe verdiend ze geld met haar werkzaamheden?

Het management regelt voor haar alle commerciële en zakelijke aspecten en spreekt met een adverteerder af wat zij willen afnemen van Interiorjunkie, zoals bijvoorbeeld gesponsorde video’s, een storyreeks of dat zij een reeks willen inkopen.


Elisah haakt daarna aan voor de creatieve invulling en levert een preview aan de klant aan wat daarna online geplaatst wordt. 2 weken daarna worden de statistieken doorgenomen, merken willen zien wat hun investering heeft opgeleverd.


Dit wordt gemeten aan de hand van swipe-ups, trackers en kliks op de website. Zo kwam bijvoorbeeld via een linkje naar voren dat vorig jaar heel veel mensen de steelstofzuiger van Philips hadden gekocht nadat Elisah deze verwerkt had in een aantal posts met make-overs bij jonge gezinnen thuis. Voor Elisah is het belangrijk dat de content die ze creëert interessant is voor de bezoekers, mooi beeld oplevert op haar eigen kanalen en dat uiteraard de klant tevreden is.


Elisah wil zichzelf zeker geen influencer noemen, want dat dekt de lading niet van wat zij allemaal doet. Hometours met foto- en videoshoots, shoots van haar eigen huis, DIY projecten, interieurstyling cursussen en mini adviezen. “ ik kan niet kiezen! Vind ik nou influenceren leuker, of de interieuradviezen of het geven van cursussen?” Gelukkig hoeft ze niet te kiezen en kan ze gewoon van alles een beetje doen.


Blijven ontwikkelen

Om zich te ontwikkelen in de interieurbranche heeft Elisah ooit een LOI thuisstudie gedaan, struint ze designweeks en beurzen af om ontwerpers te ontmoeten en interviewen en heeft ze diverse masterclasses gevolgd. Zoals ze zelf ook zegt: “Ik heb geen studie gevolgd, maar het mezelf aangeleerd door masterclasses en online tutorials en met heel veel mensen in gesprek te gaan.”


Elisah blijft zich ontwikkelen door ook te kijken naar de trends. 5 jaar geleden zag ze iedereen ineens video’s maken, en ze dacht: moet ik dat nu ook ineens gaan doen? Dus heeft ze zichzelf aangeleerd om video’s te maken en te editen en hierdoor heeft ze een heel nieuw kanaal, namelijk YouTube, aangeboord. Als ze dat niet had gedaan, had ze een hele groep misgelopen, aldus Elisah.


Haar tip is dan dus ook: blijf je ontwikkelen! Zoek een frisse wind, leer iets nieuws. Als je bedrijf staat, blijf je dan ontwikkelen binnen je vakgebied door middel van masterclasses en workshops.


Hulp van een businesscoach

Op dit moment volgt ze een traject bij een businesscoach, waar zij de komende 6 maanden druk mee is. Waarom een businesscoach?


“Het is ontzettend fijn omdat je, net zoals in een relatie, af en toe in een dipje zit. Je vraagt je af: waar gaan we heen? Je doet alles op de automatische piloot, je staat stil en als eigen ondernemer is het eigenlijk nooit genoeg.”


Elisah is enorm blij met Instagram en het online ondernemen. Volgens haar kun je namelijk ontzettend veel business halen uit me Instagram. “Zorg er voor dat mensen zien wie er achter je bedrijf zit, laat jezelf zien, je bent je eigen visitekaartje. Neem potentiële klanten mee in je stories. Het is in het begin echt wel even spannend.


Na 10 vlogs zat ik er ook pas lekker in. En blijf dichtbij jezelf, vergelijk je minder met anderen. Er zijn er al zoveel, dus het is goed om je eigen niche en je eigen stijl te vinden enjoy je daaraan vast. Je wordt altijd wel beïnvloed maar ga op je gevoel af!”


Bedankt Elisah voor je mooie verhaal bij ons in Interieur Talk!


Wil jij meer inspiratie? Luister dan naar De Interieur Club Podcast. Te luisteren via Spotify, Google en Apple Podcast of via onze website:


コメント


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page