Cursus Interieurtekenen op de iPad

Prachtige handgemaakte en persoonlijke plattegronden, digitaal getekend op je tablet. Voor elke interieurprofessional die graag sneller en efficiënter wil werken, zónder in te leveren op resultaat.

Al meer dan 150 cursisten gingen jou voor!

boven2-1.png

In de cursus ‘Interieurtekenen op de iPad’ leert Tessa jou:

 • Hoe je een ontwerp het beste opbouwt en een plattegrond digitaal op schaal tekent;

 • Hoe het tekenprogramma Sketchbook werkt;

 • Hoe je digitaal meubels, vloeren en accessoires tekent;

 • Op welke manier je een bibliotheek opbouwt om sneller te werken;

 • Hoe je diepte aanbrengt in een plattegrond door middel van licht en schaduw;

 • Hoe je jouw ontwerp het beste kunt presenteren online.

Dit krijg je als je de cursus volgt:

 • 10 online lessen, te volgen op jouw eigen tempo;

 • 1 jaar onbeperkt toegang tot de cursus;

 • een hardcopy werkboek ter waarde van €49,95 waar je alle opdrachten in maakt;

 • toegang tot een besloten Instagramaccount waar ik extra tips & tricks geef;

 • exclusieve toegang tot een besloten Facebookgroep waar je andere cursisten ontmoet en waar je met elkaar tips en adviezen kunt delen;

 • direct toegang tot de cursus, dus je kunt meteen aan de slag

masterclass.png

Interieurtekenen op de iPad:
de startersgids

Voor elke interieurprofessional die klaar is
voor de volgende stap

henrieke_klop.jpg

Henrieke 

Interieurontwerper en

eigenaar Woonleut

“Wat een fijne, leerzame cursus! Ook als beginnend interieurstylist is de cursus aan te raden, omdat Tessa in kleine stapjes uitlegt hoe je bijv. meubels, vloeren en planten tekent. Aanrader!”

Sandra_belderok.jpeg

Sandra
Interieurontwerper en eigenaar | ID by Sandra

“Handmatig tekenen had altijd mijn voorkeur maar ik ben nu bij les 5 van de 8 en vind het zo ontzettend veel leuker dan gedacht. Tessa leert je op een heel prettige manier de kneepjes en staat altijd voor je klaar bij vragen of het beoordelen van je huiswerk.”

Nannet van Rijn .png

Nannet
Interieurontwerper en eigenaar |Van Rijn Interieur Design

"Een onwijs leuke en handige cursus om tekeningen te maken op de iPad . De lessen zijn heel duidelijk en overzichtelijk. Al heb je vragen kun je deze altijd stellen. Tessa geeft dan handige tips zodat je weer verder kan met het tekenen op de iPad."

britt.JPG

Britt
Interieurontwerper en eigenaar | De Smede

"Heel veel geleerd van deze cursus.
Daarnaast is Tessa als persoon ook heel hartelijk en geduldig.
Echt een topper in dit vak! Zeker een aanrader!"

Interieurtekenen op de iPad:

 € 349,- excl. btw

 

Prachtige handgemaakte en persoonlijke plattegronden, digitaal getekend op je tablet. Voor
elke interieurprofessional die graag sneller en efficiënter wil werken, zónder in te leveren op
resultaat.

tessa-pellemans-interieuradvies-profiel.960x0.jpg

Wie is Tessa?

Ik ben Tessa Pellemans, getrouwd en moeder van 2 kinderen. We hebben sinds kort een hondje, dus het huisje, boompje en beestje is compleet! We wonen in het kleine dorpje Leveroy, wat ligt tussen Weert en Roermond. Dit is inmiddels ons 4e huis waarin we wonen en hebben dit zelf kunnen bouwen. We voelen ons bevoorrecht de kans te hebben gehad een eigen huis te bouwen helemaal zoals je zelf wil! Hier wonen we inmiddels alweer 10 jaar. Daarvoor hebben we 10 jaar gewoond in een huis waarin we flink hebben verbouwd. Deze 'eigen ervaring' neem ik mee in mijn adviezen om je zo nog beter van dienst te kunnen zijn. 

Ik werk al meer dan 20 jaar in het interieur waarbij ik al heel veel verschillende mensen heb mogen helpen met diverse projecten. Mijn ontwerpen teken ik met de hand, en ik ben 3 jaar geleden overgestapt op het interieurtekenen op de iPad. Inmiddels heb ik de allereerste cursus interieurtekenen op de ipad ontwikkeld. Waarom? Dat kun je lezen in mijn blog.

 

Ik vind het heerlijk om te werken en dat doe ik dan ook veel. In de tijd die overblijft volg ik Pilatuslessen, ben ik vaak aan het tekenen en wandel ik graag. Ik probeer de avonden en het weekend bewust vrij te houden om dan leuke dingen te ondernemen met mijn man, de hond en / of de kinderen. 

 

Zie ik jou bij mijn cursus?

Meest gestelde vragen:

Hoelang blijft de cursus beschikbaar?

Je krijgt een jaar lang onbeperkt toegang tot de cursus en daarbij krijg je onbeperkt toegang tot een afgeschermd account op Instagram en Facebook. Op dit account delen we onze ontwerpen en huiswerkopdrachten, geef ik extra tips en geef ik antwoord op gestelde vragen. Zo blijft iedereen op de hoogte en leren we van elkaar!

Wat houdt de cursus precies in?

De cursus bestaat uit een introductie en 10 lessen met daarin inspirerende korte en lange video’s. In deze uitleg- en meetekenvideo’s laat ik je stapgewijs zien hoe je een aantrekkelijke plattegrond opbouwt. Per les zit er een werkblad bij en een huiswerkopdracht.

Hoeveel kost de cursus?

De cursus kost 349,- excl. BTW Als ondernemer kun je de BTW verrekenen en de cursus opgeven als opleidingskosten.

Deze cursus komt ook in aanmerking voor de PPO Subsidie.

Zijn er bijkomende kosten?

Nee, er zijn geen bijkomende kosten. De cursus is inclusief alle les- en uitlegvideo’s en werkbladen. Niet bij het lesgeld inbegrepen zijn de materiaalkosten

Kan ik de kosten en de BTW van deze kosten zakelijk boeken?

Ja, je krijgt van mij een factuur. Als je een eigen onderneming hebt en BTW-plichtig bent kun je de BTW verrekenen en de cursus als opleidingskosten afschrijven. 

Welke materialen heb ik nodig?

Deze cursus is geschikt om te volgen op een computer / laptop met muis, echter heeft het de voorkeur om de cursus te volgen op een apparaat met een responsive scherm, zoals een Ipad of tablet. Ik werk met 2 programma’s, Sketchbook en Procreate. In de cursus tekenen we in Sketchbook, dit is een gratis app. Daarnaast is het erg fijn om te werken met een Ipencil of stylus. Ik ken iemand die de cursus heeft gevolgd en heeft getekend met haar vinger… dus ook dat kan!

Kun je tijdens de cursus vragen stellen?

De meest gestelde vragen kun je terugvinden op het instagram account, hier worden deze vragen uitgelegd in korte, extra video’s. Kom je er echt niet uit, stel ze gerust. Voor uitgebreide, aanvullende hulp verwijs ik je graag naar de 1 op 1 sessies, waarbij ik je een uur lang extra ondersteun. 

Moet ik alle lessen volgen en meetekenen met de video's?

Door zorgvuldig en vaak te oefenen krijg je de meeste tekenervaring. Ik adviseer je dan ook genoeg tijd vrij te maken en alle opdrachten mee te tekenen. Ook huiswerkopdrachten dragen bij tot een goed verloop van de cursus, maak deze dan ook en deel ze op instagram. Voor een goed eindresultaat is het noodzakelijk dat je alle stappen in de juiste volgorde volgt. Uiteraard kan ik je tot niets verplichten.

Wordt er tijdens de cursus huiswerk gegeven?

Ja, elke les heeft een huiswerkopdracht. Deze opdracht is niet verplicht natuurlijk maar zorgt er wel voor dat je sneller resultaat boekt. Dus het is zeker aan te raden deze opdrachten te maken! Ze zijn er ten slotte niet voor niets!