10 tips: Hoe maak je zelf goede interieurfoto's?

Bijgewerkt op: 6 dagen geleden

Afgelopen maanden is het onderwerp interieurfotografie vaak voorbij gekomen in Interieur Talk op Clubhouse. Waarom snijden wij regelmatig dit onderwerp aan bij de Interieur Club?


Iedere interieurprofessional heeft goede foto's nodig voor zijn/haar portfolio maar ook om te kunnen delen voor op je website/Instagram. Jij wil toch ook de juiste klant aantrekken? Zonder goede foto's is het heel moeilijk jezelf te verkopen! Steeds een professionele fotograaf inhuren is natuurlijk heel kostbaar.


In Interieur Talk is interieurfotograaf Gertrude van den Brink al meerdere keren te gast geweest. Ook fotostylist Anne de Lange heeft met ons gesproken over interieurfotografie. Zij hebben allemaal veel tips gegeven en wij hebben er een aantal op een rijtje gezet. (lees door onder de foto)

10 tips voor betere interieurfoto's:

  1. Gebruik een statief!

  2. Houd je lijnen recht

  3. Voorbereiding! Zorg dat je goed voorbereid bent en je weet welke foto's je nodig hebt

  4. Kijk op Pinterest om ideeën op te doen

  5. Maak zoveel mogelijk gebruik van daglicht

  6. Maak een moodboard voordat je begint

  7. Creëer in je eigen huis een hoekje die je steeds opnieuw kan stylen zodat je iedere keer makkelijk andere content kan maken

  8. Ga naar de kringloopwinkel en scoor leuke dingen die je kan gebruiken om je foto's te stylen. Zo creëer je steeds een andere look & feel zonder veel kosten

  9. Bewerk je foto's na voor een professioneler resultaat

  10. Kijk vanuit verschillende hoeken en hoogtes welk beeld het meest interessant is voordat je een foto maakt.

Wil jij meer leren over interieurfotografie? In maart 2022 start de online cursus interieurfotografie voor je smartphone. Makkelijk en snel zelf goede foto's kunnen maken? In 4 online module helpt Interieurfotograaf Gertrude van den Brink jou op weg! De modules en opdrachten doe je wanneer het jou uitkomt! Voor meer informatie klik op de volgende link: